Pieni pasha

PashaPasha kuuluu olennaisena osana minun pääsiäiseeni. Mämmiä en syö edes pakotettuna, mutta ilman ihanan kermaista, tuhtia pashaa pääsiäinen ei ole pääsiäinen. Outoa sinänsä, että en ollut tätä ennen koskaan valmistanut sitä itse.

Löysin netistä Valamon perinteisen pashareseptin, jota kävin soveltamaan. Valamon resepti oli sen verran large, että sillä olisi ruokkinut ainakin puoli munkkiluostaria. Pasha ei ole mitään sydänystävällistä laihdutusruokaa, ja vaikka se on törkeän hyvää, sitä ei pysty syömään suuria määriä kerralla.

Lapsuudenkodissani pasha valmistettiin aina hienoon puumuottiin, mutta sellaisen puutteessa käytin pastalävikköä. Hyvin sekin toimi, vaikka lopputulos ei ollutkaan koristeellisuudessaan aidolla muotilla tehdyn veroinen. Maku on kuitenkin kohdallaan, mikä on pääasia.

Pieni pasha
200 g maitorahkaa
1 dl vispikermaa
1 munankeltuainen
100 g pehmeää voita
1,25 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
n. 0,5 dl sitruunamehua
n. 0,5 dl appelsiinimehua
rusinoita
mantelilastuja

Vaahdota voi ja puolet sokerista. Vaahdota loput sokerit keltuaisen kanssa. Sekoita vaahdot rahkan kanssa tasaiseksi massaksi ja lisää vaniljasokeri, mehut, mantelilastut ja rusinat. Vaahdota kerma kevyesti ja lisää seokseen.

Vuoraa pashamuotti tai vaikkapa siivilä kostutetulla harsokankaalla ja kaada pashaseos muottiin. Taittele ylijäänyt harsokangas pashan päälle ja laita päällimmäiseksi paino (esimerkiksi pieni lautanen). Valuta pashaa jääkaapissa vuorokauden verran. Tarjoa pääsiäisaterian jälkiruokana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s