Papufajitat

PapumuhennosMuutama vuosi sitten, kun kävin ensimmäistä kertaa helsinkiläisessä Patrona-ravintolassa syömässä, minulle valkeni, että meksikolainen ruoka on jotakin ihan muuta kuin ne texmexpöperöt, joita olin siihen mennessä puputtanut. Ruoka oli samaan aikaan raikasta ja tulista – samaan tapaan kuin Chilen kansallisherkku cheviche, jota äidilläni on tapana laittaa.

Meksikossa, kuten yllättävän monessa muussakin ruokakulttuurissa, on vallalla chilin, limen ja korianterin pyhä kolminaisuus. Ai että minä rakastan tuota yhdistelmää! Ja sitä raikkautta lähdin metsästämään, kun kokkasin perheelle papufajitoja. Enemmän texmexiä kuin Meksikoa niistäkin tuli, mutta se papupöperö – siitä tuli herrrrkullista.

Chiliä laitoin sen verran maltillisesti, että lahjomaton lapsiraatikin söi ruokansa mukisematta (no, melkein mukisematta).

Papufajitat
5:lle

Valmistusaika n. 25 min

Papumuhennos
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 punainen chili
paprikajauhetta
1 punainen paprika
2 pkt säilöttyjä valkoisia jättipapuja
tummaa soijarouhetta
500 g tomaattimurskaa
limettimehua
1 ruukku tuoretta korianteria
suolaa

Muut tykötarpeet
Juustoraastetta
Silputtua jäävuorisalaattia
Pehmeitä täysjyvätortilloja
Ranskankermaa
Guacamolea

Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Poista chilistä siemenet ja pilko pieniksi paloiksi. Kuumenna paistokasarissa loraus oliiviöljyä ja lisää paprikajauhetta, sipuli-valkosipulisilppu ja chilisilppu. Kuullota.

Pese paprika, poista siemenkota ja pilko pieniksi paloiksi. Lisää pannulle. Valuta ja huuhtele pavut ja lisää pannulle. Lisää tomaattimurska ja sekoita. Lisää muutama kourallinen soijarouhetta – sen verran, että rouhe imee ylimääräiset nesteet. Mausta runsaalla limettimehulla, ripauksella suolaa sekä silputulla korianterilla. Anna hautua miedolla lämmöllä sen aikaa, kun valmistelet muut täytteet.

Lämmitä tortillat. Ota tortilla lautaselle, lisää sen keskelle kauhallinen papumuhennosta, ripaus juustoraastetta, ranskankermaa, guacamolea ja jäävuorisalaattia. Kääri tortilla rullaksi ja syö saman tien.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s