Ryhdyin pullanleivontaan, ja teki mieli taas kokeilla jotakin muutakin kuin peruskorvapuusteja. Päädyin todelliseen retrovaihtoehtoon ja päräytin omenahillolla täytetyn bostonkakun.
Bostonista, jos mistä tulee mummula mieleen. Ei sillä, että mummuni olisi sitä alvariinsa leiponut, mutta jotakin isoäitimäistä tässä klassikkokakussa on.
Bostonkakku on varsin helppo valmistaa, mutta nopea se ei ole, kuten ei mikään pullataikinasta tehty. Hyvältäkin se maistui – noin vaihteluna peruspullalle.
Omenaboston
Valmistusaika: 15 min + 1 h nostatus + n. 45 min
1/2 annosta pullataikinaa
n. 1 dl omenasosetta
kanelia
raesokeria
1 kananmuna tai sokerivettä
vesi-tomusokeriseosta tai valmista piparkakkukuorrutetta
Valmista ja nostata pullataikina ohjeen mukaan. Painele taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikinasta iso suorakulmion muotoinen levy jauhotetulla leivinpöydällä. Levitä omenasose levylle tasaisesti ja ripottele päälle kanelia.
Kääri levy löyhäksi rullaksi. Leikkaa rullasta n. 5 cm mittaisia paloja. Asettele palat pystyyn irtopohjavuokaan. Jätä palojen välille kunnolla tilaa. Nostata parikymmentä minuuttia.
Sivele pullarullat kananmunalla tai sokerivedellä ja ripottele päälle raesokeria. Paista uunin keskiosassa 180 asteessa n. 30 minuuttia, kunnes kakku on pinnalta kauniin vaaleanruskea.
Jäähdytä kakku. Irrota irtopohjavuuan reunat ja kuorruta kakku vesi-tomusokeriseoksella tai piparkakkukuorrutteella. Tarjoile kahvin tai teen kanssa.