Gluteeniton mustikkacrumble

Gluteeniton mustikkacrumbleGluteenittomassa leivonnassa on omat haasteensa, joista sitkon aikaansaaminen ei ole vähäisin. On kuitenkin monia leivonnaisia, joissa sitkolla ei ole merkitystä, kuten keksit ja muropohjaiset piirakat. Yksi helpoimmista on crumble eli murupaistos. Se on nopea valmistaa ja sopii ihan aloittelijallekin. Ja ai, miten hyvää se on!

Usein crumbleen käytetään omenoita, mutta marjat käyvät ihan yhtä hyvin. Tällä kertaa käytin mustikoita. Tämä on erinomainen tapa herkutella pakastimen antimilla!

Gluteeniton mustikkacrumble
6:lle

Valmistusaika n. 30 min

Marjaseos
n. 1 l mustikoita
3 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja

Muruseos
100 g pehmeää voita
3 dl puhdaskaurahiutaleita
2 dl puhdaskaurajauhoja
3 rkl sokeria

Voitele uunivuoka. Sekoita mustikat, perunajauho ja sokeri ja levitä uunivuuan pohjalle.

Nypi voi, kaurahiutaleet, jauhot ja sokeri murumaiseksi seokseksi. HUOM! Voin pitää olla hieman pehmeää, jotta se sekoittuu helpommin, mutta se ei saa olla kokonaan sulanutta. Levitä muruseos mustikoiden päälle.

Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes muruseos on ruskettunut ja rapeutunut.

Tarjoa vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s