Jouluinen suklaamoussekakku

Taanoin lomareissulla tuli lorvehdittua kahviloissa oikein antaumuksella ja myös maisteltua paikallisia paakelseja. Erityisen säväyksen teki kanelilla maustettu suklaamoussekakku. Päätin kokeilla, josko herkun saisi rekonstruoitua kotiolosuhteissa. Viikonloppuna oli sopiva syykin suklaakakun valmistukselle, kun ensin perjantaina juhlittiin lahjomattoman lapsiraadin vanhimman jäsenen seitsemänvuotissynttäreitä ja heti perään lauantaina appivanhemmat ponkaisivat kylään.

Onhan siinä aina riskinsä harrastaa kokeellista keittotaidetta, kun on tulossa vieraita, mutta tälläkin kertaa riski kannatti. Kakusta tuli todella namia.

Yksi varoituksen sana kuitenkin: vaikka kakku on piparkakkupohjineen ja kaneleineen varsin jouluisen makuinen, en suosittele sitä jouluaterialle jälkiruuaksi. Kakku on sen verran tuhtia kamaa, että tuloksena on tasavarmasti death by chocolate.

Kanelilla maustettu suklaamoussekakku
valmistusaika n. 20 min, hyydytetään jääkaapissa vähintään 3 tuntia

Pohja:
200 g piparkakkuja
75 g sulatettua voita

Täyte:
200 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
1 dl rahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
kiehuvaa vettä

Jauha piparkakut tehosekoittimessa jauheeksi. Sekoita pikarkakkujauhe ja voisula tasaiseksi massaksi. Vuoraa irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla. Painele piparkakku-voiseos vuuan pohjalle tasaisesti. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vispaa kerma jämäkäksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, rahka, sokeri ja vaniljasokeri ja vatkaa tasaiseksi. Sulata suklaa mikrossa puolella teholla ja vatkaa mukaan tuorejuusto-kermaseokseen. Kaada liivatelehtien liotusvesi pois ja puristele lehdistä loput vedet. Kaada liivatelehtien päälle pieni tilkka kiehuvaa vettä ja sekoita tasaiseksi. Kaada liivateseos tuorejuusto-kermaseoksen sekaan ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Sekoita hyvin.

Levitä täyte tasaisesti kakkupohjan päälle. Peita lautasella tai tuorekelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään ainakin kolmeksi tunniksi. Voit myös pakastaa kakun – siinä tapauksessa ota se sulamaan puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Nauti kahvin tai teen kanssa. Aah!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.