Tuunatut piparit

Tuunatut piparitVaikka rakastan leivontaa, on joitakin juttuja, jotka teen mieluummin kaupan valmistaikinasta. Näitä ovat muun muassa joulutortut ja piparit. Hermot eivät kestä lehtitaikinan loputonta kaulimis-käärimissavottaa, ja piparitaikinassa on se hankala puoli, että se pitää tehdä valmiiksi leivontaa edeltävänä päivänä.

Valmistuotteitakin voi kuitenkin tuunata. Tähän juttuun sain idean mieheltäni, joka rakastaa suklaata. Hän sanoi joskus syöneensä pipareita, joissa oli seassa suklaarouhetta. Koska suklaan lisääminen harvoin pilaa mitään leivonnaista, päätin kokeilla. Suklaan lisäksi sekoitin piparitaikinaan hasselpähkinää ja rusinoita.

Tuunatut piparit maistuivat varsin hyviltä, ja tuonevat mukavaa vaihtelua peruspipareille. Taidan silti kyllä tykätä enemmän niistä perinteisistä.

Tuunatut piparit
500 g valmista piparitaikinaa
n. 120 g tummaa suklaata rouhittuna
kourallinen rusinoita
kourallinen hasselpähkinärouhetta

Sulata pakastetaikina. Jos taikina tuntuu liian jämäkältä, pehmitä sitä mikrossa puolella teholla parinkymmenen sekunnin ajan. Kaada suklaarouhe, pähkinärouhe ja rusinat samaan kulhoon taikinan kanssa. Puristele käsin, kunnes lisukkeet ovat sekoittuneet kunnolla taikinaan.

Jauhota leivinpöytä ja kaulitse taikina reilun puolen sentin paksuiseksi levyksi. Leikkaa taikinasta piparimuoteilla kuvioita ja siirrä ne paperilla vuoratulle leivinpellille. HUOM! Ei kannata käyttää muotteja, joissa on kovin pieniä yksityiskohtia. Itse tein sydämiä, ja ne onnistuivat ihan hyvin.

Paista pipareita 200 asteessa uunin keskiosassa n. 6 minuuttia, kunnes ovat ruskettuneet kauniisti. Jäähdytä ennen syömistä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.