Teki mieli – yllätys, yllätys – leipoa jotakin suklaista. Kaapin pohjalta löytyi pussillinen Pätkis-paloja, joka jostakin käsittämättömästä syystä oli jäänyt syömättä. Hyvä niin, sillä siitäpä saatiin oiva ainesosa ihaniin suklaamuffinsseihin.
Reseptistä on helppo tehdä myös maidoton versio – silloin Pätkisten tilalla voi käyttää esimerkiksi Pirkka Dark Mint täytesuklaata, joka on maidotonta. Maidottomat ainesosat on tuttuun tapaan ilmoitettu sulkeissa.
Pätkismuffinssit
n. 24 kpl
Valmistusaika n. tunti
3 munaa
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl maitoa (kauramaitoa tai soijamaitoa)
150 g voita sulatettuna (maidotonta margariinia tai rypsiöljyä)
6 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
1 dl kaakaojauhetta
1 pussillinen (140 g) Pätkis-paloja (1 levy Pirkka Dark Mint täytesuklaata)
Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään. Pilko Pätkikset karkeaksi rouheeksi. Lisää kaikki ainekset muna-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
Vuoraa muffinssipelti paperisilla vuoilla. Annostele taikinaa vuokiin. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 14 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Muffinssit voi hyvin pakastaa. Ne säilyvät pakastimessa tuoreina, mutta huoneenlämmössä kuivahtavat nopeasti.