Meillä tykätään kovasti jälkiruuista. Muistan lukeneeni joskus jostain, että on terveellistä syödä pieni makea aterian jälkeen, koska kylläinen olo säilyy pidempään, eikä tule sorruttua niin helposti naposteluun aterioiden välillä. Tai jotain sinnepäin. No, oikeasti kyllä syömme jälkkäreitä, koska tykkäämme makeasta.
Yleensä meillä on aina pakastimessa jäätelöä, mutta toisinaan (aika usein) se pääsee loppumaan. Silloin jälkiruuanhimo tyydytetään vaikkapa helpolla kiisselillä, jonka ainekset löytyvät aina kaapista.
Tällä kertaa tehtiin kaakaokiisseliä, jonka voi yhtä hyvin tehdä myös kaura-, soija- tai vaikka mantelimaidosta. Toinen variaatio teemasta on toffeekiisseli, herkullista sekin.
Helppo kaakaokiisseli
2:lle
Valmistusaika n. 10 min
4 dl maitoa
4 rkl maissitärkkelystä (esim. Maizena)
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 rkl sokeria
Mittaa paksupohjaiseen kattilaan maito, maissitärkkelys ja sokerit ja sekoita hyvin käsivispilällä. Kuumenna. Lisää kaakaojauhe koko ajan vispaten, kun seos alkaa kuumentua. (Kaakao on rasvaista ja liukenee paremmin lämpimään kuin kylmään nesteeseen.) Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli alkaa kuplia. Nosta kattila pois liedeltä, anna jäähtyä pieni hetki ja tarjoile sellaisenaan tai vaikkapa kermavaahdon kanssa.