Sitruunaisella kesäkurpitsalla raikastettu sienirisotto

SienirisottoTänä vuonna ei ainakaan vielä olla ehditty sienimetsälle, mutta onneksi kaapista löytyy valtava rasiallinen kuivattuja suppilovahveroita. Siitä ei sieni paljoa parane! Ihana, tuhti metsän maku, ja superhelppo ruuanlaitossa.

Tällä kertaa innostuin hyödyntämään suppisaarretta risoton aineksena. Kuivattujen sienten kaveriksi ostin kaupasta herkkusieniä ja siitakkeita, mutta yhtä hyvin voi käyttää vaikkapa mustia torvisieniä, herkkutatteja tai ukonsieniä. Miedomman makuiset sienet kuten kantarellit säästäisin suosiolla muihin ruokiin.

Pirteyttä ja kirpeyttä risotto sai sitruunavoissa paistetuista kesäkurpitsan viipaleista. Ihana yhdistelmä!

Sienirisotto
6:lle

valmistusaika n. tunti

6 dl risottoriisiä
3 isoa kourallista kuivattuja suppilovahveroita
1 l kuumaa kasvislientä (1 l kiehuvaa vettä + 2 kasvisliemikuutiota, esim. Reformi Luomu)
2 dl valkoviiniä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
voita
1 kesäkurpitsa
sitruunamehua
suolaa
1 rasia siitakkeita
300 g herkkusieniä
soijakastiketta
timjamia, mustapippuria, yrttisuolaa

Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna loraus oliiviöljyä isossa kattilassa, lisää sipuli-valkosipuliseos ja kuullota. Lisää riisit ja suppilovahverot. Sekoita. Lisää valkoviini sekä sen verran kasvislientä, että riisiseos peittyy. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä, kunnes neste on imeytynyt. Lisää kasvislientä ja anna imeytyä. Toista, kunnes kaikki kasvisliemi on käytetty ja riisi on kypsää.

Huuhtele kesäkurpitsa, halkaise pituussuunnassa ja leikkaa viipaleiksi. Kuumenna paistinpannulla loraus oliiviöljyä sekä reilu nokare voita. Lisää kesäkurpitsat ja sekoita. Ripottele päälle sitruunamehua ja hieman suolaa. Paista välillä sekoitellen hetken aikaa niin, että kesäkurpitsat jäävät vielä kunnolla al denteksi.

Putsaa herkkusienet ja siitakkeet ja palastele. Laita sienet kuumalle paistinpannulle ja paista niistä ylimääräiset nesteet pois. Lisää reilu nokare voita ja ruskista sienet. Pirskota päälle hieman soijakastiketta – se tuo sienten maun hienosti esiin.

Kun riisi on kypsää, lisää riisin joukkoon kesäkurpitsat ja sienet sekä reilu nokare voita. Mausta timjamilla, mustapippurilla ja yrttisuolalla. Tarjoile heti.

Risotto säilyy jääkaapissa useita päiviä ja kestää hyvin myös pakastamista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s