Herkkuja jämistä: perunarieskat (vehnätön, maidoton)

PerunarieskatViime viikonloppuna tuli tehtyä aika tavalla liikaa perunamuussia. Inhoan heittää ruokaa roskiin, joten jokin käyttötapa ylijäämämuussille piti keksiä. Ensin aioin tehdä perunasämpylöitä, mutta sitten hokasin, että on helpompikin tapa.

Äitini tekee usein aivan superhyviä perunarieskoja, ja niiden laittoon päätin minäkin sitten ryhtyä. Kotilieden saitilta löytyi hyvä resepti, jota hiukkasen muuntelin.

Lapset olivat innokkaina apureina sekä rieskojen leivonnassa että niiden syömisessä. Maistuivat perheen tiukimmillekin nirsopettereille.

Tämä resepti sopii mainiosti myös allergikoille, koska grahamjauhojen sijaan voi laittaa vaikkapa puhdaskaura- tai teff-jauhoja. Reseptin maidottomuus riippuu siitä, onko perunamuussi tehty maitoon.

Perunarieskat
n. 14 kpl

valmistusaika n. 45 min

5 dl perunamuussia
1 tl suolaa
1 kananmuna
1 dl kaurahiutaleita
2,5 dl grahamjauhoja (tai puhdaskaura- tai teff-jauhoja + 1 tl psylliumjauhetta)
(vettä)

Sekoita perunamuussin joukkoon kananmuna ja suola. Lisää jauhot ja kaurahiutaleet. Jos taikinasta tulee kovin kuivaa ja murumaista, lisää hieman vettä.

Vuoraa leivinpelti leivinpaperilla ja muotoile pellille taikinasta litteitä lättysiä. Paista uunin keskitasolla 250 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes rieskat ovat pinnalta hieman ruskistuneet.

Syö lämpimänä voin kanssa.

Rieskat kestävät hyvin myös pakastamista, ja ne voi laittaa jäisinä suoraan leivänpaahtimeen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s