Istuin eilen koko päivän takomassa tietokonetta tukka pystyssä. Illansuussa silmät seisoivat päässä ja oli ihan höö olo. Kun vielä ulkona roimi sadetta ja oli muutenkin kolkko keli, oli selvää, mitä tarvitaan: terapialeivontaa, suklaasta. Syntyi ties kuinka mones versiointi aiheesta muffinssit, eikä tuo takuuresepti pettänyt tälläkään kertaa, tuplasuklaalla ryyditettynä.
Reseptistä saa kananmunattoman version, kun korvaa munat kolmella desillä maustamatonta turkkilaista jugurttia tai soijajugurttia.
Tuplasuklaamuffinssit
Valmistusaika n. 45 min
N. 22 muffinssia
3 munaa (tai 3 dl jugurttia)
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl maitoa
150 g voita sulatettuna
6 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
0,75 dl kaakaojauhetta
100 g valkoista suklaata
100 g tummaa suklaata
Pilko suklaat isolla veitsellä karkeaksi rouheeksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään.
Vaahdota munat (tai jugurtti) ja sokerit. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.
Asettele paperiset muffinssivuuat muffinssipellin koloihin ja annostele taikinaa vuokiin. Itse laitan yhteen vuokaan sen verran kuin ruokalusikalla pystyy ilman, että taikinaa putoaa. Sillä tavalla muffinsseista tulee aika muhkeita. Jos haluat tehdä pienempiä muffinsseja vaikkapa juhliin, laita vastaavasti vähemmän taikinaa per vuoka.
Paista 200 asteessa n. 18 minuuttia, kunnes muffinssit ovat sisältä kypsiä ja pinnalta hieman ruskettuneita. (Tarkista kypsyys sukkapuikolla.)
Tarjoile jäähtyneenä. Muffinssit ovat suussa sulavia ihan sellaisenaan, mutta niitä voi koristella esimerkiksi ripottelemalla päälle tomusokeria.
Muffinssit kestävät hyvin pakastamista. Ja pakastimeen ne kannattaa laittaakin, jotta ei tule syötyä kaikkia kerralla!