Tofua mustapapukastikkeessa

Lopetin keväällä lihansyönnin kokonaan. Nelijalkaisia en ole syönyt pariinkymmeneen vuoteen, mutta nyt ruokavaliosta poistui jälleen myös siipikarja.

Eipä tuo loppujen lopuksi kummoisia muutoksia arjen sapuskoihin aiheuttanut, mutta yksi dilemma sentään syntyi – miten saisi aikaan kanattoman version yhdestä suosikkiruuastani, kanaa ja cashewpähkinöitä mustapapukastikkeessa.

Aika helposti loppujen lopuksi. Sen kuin korvasin kanan tofulla ja vot.

Tofua mustapapukastikkeessa
4:lle aikuiselle

Valmistusaika n. 15 minuuttia

2 pakettia maustamatonta tofua
Punainen paprika
Vihreä paprika
2 – 3 rkl mustapapu-valkosipulikastiketta (saa etnokaupoista)
Kourallinen cashewpähkinöitä

Leikkaa tofu suikaleiksi. Kuumenna reilu loraus rypsiöljyä pannulla oikein kuumaksi ja lisää tofusuikaleet. Ruskista suikaleita kuumalla pannulla muutama minuutti välillä sekoittaen.

Lisää mustapapukastiketta ja sekoita. Vähennä lämpöä ja anna tofupalojen maustua pari minuuttia. Poista paprikoista varret ja siemenkodat ja palastele. Lisää paprikat tofun joukkoon, sekoita. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mustapapukastiketta.

Jos cashewpähkinät ovat suolattuja, huuhtele suolat pois (kastike on todella voimakassuolaista jo valmiiksi). Lisää pähkinät tofu-paprikaseokseen juuri ennen tarjoilua.

Tarjoile täysjyvänuudelien kanssa.

2 thoughts on “Tofua mustapapukastikkeessa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s