Meillä syödään useimmiten aamupalaksi puuroa, mutta joskus pitää vähän hemmotella itseään. Leppoisan sunnuntaiaamun kunniaksi päätin kokeilla banaanilettuja, joihin sain idean Facebookin Soppa 365 -sivulta.
Alkuperäinen resepti on kokonaan jauhoton, mutta sillä kokoonpanolla letut hajoilivat ihan atomeiksi. Laitoin siis hieman jauhoja mukaan, jolloin sekä koostumus että maku oli mielestäni parempi. Ryyditin myös taikinaa maustamattomalla jugurtilla.
Gluteenittoman version letuista saa, kun korvaa vehnäjauhon maissijauholla. Maidottomat puolestaan voivat laittaa tavallisen jugurtin sijaan soijajugurttia. Kananmunattomanakin tätä kenties voisi kokeilla, jolloin munat korvattaisiin jugurtilla. Mutta silloin todennäköisesti tarvittaisiin enemmän jauhoja.
Alkuperäisen reseptin nimenä oli proteiiniletut, eli näitä vissiin voisi sitten nauttia osana jotakin himokuntoiluruokavaliota. Tässä sunnuntaiaamun herkkuversiossa käytin paistamiseen ihan oikeaa voita ja tarjosin kyytipoikana vaahterasiirappia sekä vaniljalla maustettua jugurttia.
Banaaniletut
2:lle
valmistusaika n. 30 min
Letut
2 banaania
4 kananmunaa
maustamatonta jugurttia (tai soijajugurttia)
n. 2 rkl vehnäjauhoja (tai maissijauhoja)
ripaus suolaa
jauhettua inkivääriä
kanelia
Vaniljajugurtti
2 dl maustamatonta jugurttia
juoksevaa hunajaa
1 tl vaniljasokeria
vaahterasiirappia tarjoiluun
Kuori banaanit ja palastele. Laita kulhoon banaaninpalat, munat, loraus maustamatonta jugurttia, jauhot ja mausteet. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
Sulata voita lettupannulla ja paista taikinasta pieniä lettusia. Letut ovat aika hötöisiä rakenteeltaan, joten isoja räiskäleitä ei kannata yrittää.
Sekoita vaniljajugurtin ainekset keskenään. Tarjoa kuumat letut vaniljajugurtin ja vaahterasiirapin kanssa.