Syyskesällä – tai alkusyksystä, miten sen nyt ottaa – on kaupoissa runsaasti ihania tuoreita kaaleja ja juureksia. Varhaiskaali on kerta kaikkiaan ihanaa syötävää, mutta harmillisen harvoin muistan sitä kokkailla. Tällä kertaa oli tarpeen laatia lisäkesalaatti lohi-parsakaalipiirakalle, ja tuli mieleen, että coleslaw’ta en muuten olekaan piiitkään aikaan tehnyt. Helppo ja nopea resepti löytyi Reseptitaivas-blogista. Tässä sama hieman pienemmälle seurueelle muokattuna.
Superhelppo coleslaw
2 – 3:lle
1 isohko porkkana
n. 200 g valkokaalia (= n. 1/4 pienestä kaalista)
1 dl majoneesia
1 rkl omenaviinietikkaa
1/2 tl sokeria
suolaa ja pippuria
Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Kuori porkkana ja raasta karkeaksi raasteeksi. Silppua kaali karkeaksi silpuksi. Lisää porkkana- ja kaalisilput kastikekulhoon ja sekoita hyvin. Anna vetäytyä jääkaapissa hetken aikaa.
Tarjoa lisäkkeenä esimerkiksi suolaiselle piirakalle, burgereille, hodareille, kasvispihveille tai -pyöryköille.