Kun saapuu kotiin viikon lomareissulta, ei ihan ensimmäiseksi tee mieli raahautua ruokakauppaan. Joten nälkäiselle perheelle on väkerrettävä sapuskaa niistä aineksista, joita kaapista sattuu löytymään. Tällä periaatteella syntyi tällä kertaa feta-pinaattipasta, josta tuli varsin kelpoa – nopeasti valmista, ruokaisaa ja hyvää. Kaikki ainekset ovat sellaisia, joita voi varastoida kotiin, koska ne säilyvät vähintäänkin kuukausia.
Feta-pinaattipasta
4:lle
Valmistusaika n. 15 min, kastike valmistuu pastan kypsyessä.
1 pss pakastepinaattia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
Oliiviöljyä paistamiseen
400 g paseerattua tomaattia
N. 100 g suolapähkinöitä (esim. cashew tai maapähkinä)
N. 200 g fetajuustoa (mieluiten aitoa kreikkalaista)
Basilikaa, mustapippuria
Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna tilkka oliiviöljyä paistinpannulla. Lisää sipuli-valkosipulisilppu ja kuullota. Lisää pakastepinaatit, sulata välillä sekoitellen. Lisää paseerattu tomaatti. Mausta mustapippurilla ja basilikalla.
Rouhi suolapähkinät isolla veitsellä karkeaksi rouheeksi, lisää kastikkeen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes pasta on valmista. Juuri ennen tarjoilua murenna feta kastikkeen joukkoon ja sekoita.
Tarjoa esim. spagetin tai tagliatellen kanssa.