Olen viimeksi tehnyt kaurakeksejä ehkä yläasteiässä. Tytär alkoi mankumaan niitä, ja lähdin kaivelemaan vanhaa reseptiä muistin sopukoista. Yllättävän hyvin se parinkymmenen vuoden takainen ohje oli aikoinaan tajuntaan iskostunut, koska ulkomuistista säveltäen syntyi ihan tutun näköisiä ja makuisia keksejä.
Tämä on superhelppo resepti, joten soveltuu myös ilman jauhopeukaloa syntyneille tai teinien ensimmäisiin leivontakokeiluihin.
Kaurakeksit
N. 30 kpl
Valmistusaika n. 30 min
125 g voita sulatettuna
1 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 muna
Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään. Lisää kaikki muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Nostele teelusikalla nokareita leivinpellille. Jätä nokareiden väliin reilusti tilaa, sillä keksit leviävät uunissa aika tavalla.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 8 minuuttia, kunnes keksit ovat reunoilta hieman ruskettuneet.