Kiitos ja ylistys aasialaisille maustekastikkeille! Kun haluaa syödä jotakin hyvää, mutta ei tosiaankaan jaksa rehkiä keittiössä koko iltaa, stir fry on pettämätön valinta.
Kävin pari viikkoa sitten täydentämässä maustevarastoja hovihankkijallani Hakaniemen Vii Voanilla. Tapani mukaan nappasin tuttujen maustepussien ja tököttien lisäksi koriin kokeilumielessä myös uusia tuttavuuksia. Tällä kertaa mukaan tarttui hoisinkastiketta.
Purkin kyljessä oli kuva katkaravuista, joten nerokkaasti päättelin, että tämän täytyy sopia katkarapujen kaveriksi. Tuumasta toimeen. Suunnilleen viidessä minuutissa valmistui oikein maukas sapuska. Edes einesmaksalaatikon tunkeminen mikroon ei ole juurikaan tämän helpompaa.
Katkarapuja, neulapapuja ja maapähkinöitä hoisinkastikkeessa
4:lle
Valmistusaika n. 5 min
150 g neulapapuja
180 g isoja katkarapuja
Pari kourallista suolattuja ja paahdettuja maapähkinöitä
Inkiväärijauhetta
Korianterijauhetta
Limettimehua
2 rkl hoisinkastiketta
Huuhtele neulapavut ja leikkaa veitsellä kahtia. Kuumenna paistinpannulla rypsiöljyä sekä 1 tl inkiväärijauhetta ja 1 tl korianterijauhetta. Lisää neulapavut ja paista kuumalla pannulla pari minuuttia välillä sekoitellen.
Lisää katkaravut, hoisinkastike ja reilu loraus limettimehua. Sekoita hyvin ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää maapähkinät. Tarjoile nuudelien kanssa.