Pinaatti-tomaattimakaronilaatikko

pinaatti-tomaattimakaronilaatikkoMeillä syödään makaronilaatikkoa aika usein. Sitä on helppo tehdä iso satsi, ja lapset tykkäävät. Olen vuosien varrella kehitellyt erilaisia versioita, ja tänään virittelin taas uuden. Tällä kertaa laitoin sekaan soijarouhetta sekä tuoretta pinaattia ja minitomaatteja. Ja munamaidon sijaan juustokastiketta, kuten aina. Kuusivuotias söi hyvällä halulla, joskin ensin hiukan irvisteli pinaatille. Nelivuotias nirsoprinsessa puolestaan reagoi, kuten kaikkeen ruokaan nykyisin: ”Yäk, en syö!” Omasta mielestäni oli hyvää ja mukavan raikasta. Eli taidetaan tehdä toistekin.

Pinaatti-tomaattimakaronilaatikko
8:lle

Valmistusaika n. 40 min

500 g tummia makaroneja
250 g tuoretta pinaattia
1 rasia miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja
2,5 dl tummaa soijarouhetta
1 yrttiliemikuutio
0,5 l vettä
2 valkosipulinkynttä
1 pienehkö sipuli
oliiviöljyä
yrttisuolaa, mustapippuria, basilikaa

Juustokastike
25 g voita
2 rkl vehnäjauhoa
6 dl kevytmaitoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g mozzarellaraastetta
suolaa, valkopippuria, muskottipähkinää

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan.

Liuota yrttiliemikuutio kiehuvaan veteen ja lisää soijarouhe. Anna tekeytyä muutama minuutti.

Kuori ja pilko valkosipulinkynnet ja sipuli. Kuumenna paistinpannulla tilkka oliiviöljyä ja kuullota sipuleita hetki. Huuhtele pinaatit ja lisää pannulle. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes pinaatit ovat menneet kasaan. Mausta yrttisuolalla ja mustapippurilla.

Puolita tomaatit.

Valmista juustokastike: sulata voi paksupohjaisessa kattilassa ja sekoita jauhot voihin. Lisää maito ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää tuorejuusto sekä suurin osa mozzarellaraasteesta. Jätä hiukan raastetta kuorruttamista varten. Sekoita tasaiseksi ja mausta ripauksella suolaa, muskottipähkinää ja valkopippuria.

Valuta keitinvesi makaroneista. Sekoita makaronien joukkoon tomaatit, pinaattiseos ja soijarouhe. Mausta basilikalla ja mustapippurilla. Kaada seos uunivuokaan. Lisää juustokastike. Kääntele seosta kauhalla, jotta juustokastike levittyy tasaisesti. Ripottele päälle loput juustoraasteesta. Kuorruta uunissa n. 12 minuuttia 250 asteessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s