Eilen juhlittiin meidän ”blinsessan” 4-vuotissynttäreitä. Kuten perhejuhlissamme usein, tälläkin kertaa piti soveltaa tarjoomuksia vieraiden erikoisruokavalioiden mukaan. Itse asiassa kuitenkin leivonta oli tavallista helpompi nakki, koska piti olla ”vain” gluteenitonta, mutta muita aineksia pystyi käyttämään normaalisti.
Turvauduin tällä kertaa tuttuihin, hyväksi havaittuihin resepteihin:
- Porkkanamuffinssit veivät kielen mennessään, ja vieraat olivat aidosti hämmästyneitä kuullessaan niiden olevan gluteenittomia. Taikinan voi kyllä tehdä myös tavallisilla vehnäjauhoilla, jolloin psylliumjauhe jätetään pois. Kuorrutuksessa voi käyttää voita ja tavallista, maustamatonta tuorejuustoa.
- Ranskalainen suklaakakku on valmistetaan täysin ilman jauhoja, ja on aivan ta-jut-to-man hyvää.
- Vilhelmiinakeksit on superhelppoa valmistaa. Hankalampaa sen sijaan on olla popsimatta niitä kaikkia ennen kuin vieraat saapuvat. Gluteenittomassa versiossa vehnäjauho korvataan puhdaskaurajauholla ja teelusikallisella psylliumjauhetta.
- Guacamole sopii lähes kaikille ja on hyvää dippikastikkeena, karjalanpiirakoiden päällä, aamupuuron kanssa…
Kiitos ohjeistasi 🙂