Lohi-parsakaalipiirakka

Lohi-parsakaalipiirakkaSuolaiset piirakat ovat hyvää tarjottavaa illanistujaisissa, mutta on niitä kivaa syödä välillä ihan muutenkin. Lohen ja parsakaalin yhdistelmä on yksi lemppareistani – se toimii hyvin myös pastakastikkeessa.

Tällä kertaa käytin kylmäsavustettua lohta. Savu ja suolaisuus tuovat mukavan makulisän. Ja lisäksi vakuumipakattu kylmäsavukala on yleensä ainoa kalatuote, jota lähikaupastani uskaltaa ostaa. Koristeeksi ja makua tuomaan ripottelin tuoreita yrttejä omasta parvekeviljelmästäni.

Piirakasta voi helposti tehdä myös gluteenittoman, maidottoman tai munattoman version. Gluteenittomassa piirakkapohjan vehnäjauhot korvataan esimerkiksi puhdaskaurajauhoilla. Maidottomassa voi korvataan maidottomalla margariinilla ja munamaidon maito soija- tai kauramaidolla. Munattomassa versiossa munamaito korvataan kermalla ja tuhdilla kasalla juustoraastetta.

Lohi-parsakaalipiirakka
Valmistusaika n. 45 min

Piirakkapohja
150 g pehmeää voita (maidotonta margariinia)
4,5 dl vehnäjauhoja (puhdaskaurajauhoja)
0,25 tl suolaa
0,5 dl kylmää vettä

Täyte
150 g kylmäsavustettua lohta
1 parsakaali
2 dl maitoa (kaura- tai soijamaitoa)
2 munaa (juustoraastetta)
suolaa, mustapippuria
ruohosipulia
tuoretta basilikaa

Kypsennä parsakaali höyryttämällä. Varo, ettei se kypsy liikaa. Riittää, kun haarukka juuri ja juuri uppoaa siihen.

Sekoita suola jauhojen joukkoon. Nypi rasva ja jauhot tasaiseksi muruseokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Peitä taikina liinalla ja laita jääkaappiin viilenemään, kunnes uuni on kuumentunut. Laita uuni lämpiämään 220 asteesen.

Rasvaa ja korppujauhota (huom, gluteeni) pyöreä piirakkavuoka. Painele taikina tasaisesti vuokaan ja pistele siihen reikiä haarukalla. Esipaista uunin keskiosassa 5 minuuttia.

Paloittele parsakaali ja asettele palat piirakkapohjalle. Pyörittele kylmäsavulohiviipaleista ruusukkeita ja asettele parsakaalipalojen väliin. Ripottele päälle silputtua ruohosipulia ja basilikaa.

Sekoita maito ja munat, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada tasaisesti piirakkavuokaan. Varo, ettei maitoseosta mene piirakkapohjan ja vuuan reunan väliin. (Jos käytät munien sijasta juustoraastetta, ripottele se suoraan piirakkavuokaan ja kaada maito/kerma päälle.)

Paista uunin keskiosassa n. 15 – 20 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt.

Yksi kommentti artikkeliin ”Lohi-parsakaalipiirakka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.