Kirsikka-mascarpone-suklaakakku (ei kananmunaa)

Muutama päivä sitten tuli jälleen mittariin yksi ikävuosi lisää. Tällä kertaa päätin tavallisen täytekakun sijaan juhlistaa ikääntymistä kirsikka-mascarpone-suklaakakulla. Olen jo kauan miettinyt tätä yhdistelmää ja hingunnut päästä kokeilemaan sitä. Pakastimessa kun on viime kesän jäljiltä muutama purkillinen itsetehtyä hapankirsikkahilloa, joka on niin voimakkaan makuista, että tumma suklaa on lähes ainoa makupari, joka tarjoaa sille riittävästi vastusta.

Synttärivieraaksi tuli kananmuna-allerginen ystäväni, joten kokeilin sitten samalla höyryllä, miten kakku onnistuu ilman munia. Ihan hyvin onnistui, mutta onneksi keksin jakaa taikinan kahteen kakkuvuokaan, sillä munaton taikina lätsähtää todella herkästi, ja lätsähtänyttä kakkupohjaa on aika hankala jakaa edes kahteen osaan.

Kirsikka-mascarpone-suklaakakku
valmistusaika n. 1 tunti

Kakkupohja
3 dl paksua turkkilaista jugurttia
3 dl sokeria
1,5 dl maitoa
150 g voita sulatettuna
6 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2,5 rkl kaakaojauhetta
150 g tummaa suklaata rouhittuna

Täyte + kuorrutus
punaista sekamehua kostutukseen
2,5 dl hapankirsikkahilloa
200 g mascarponea
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Koristeluun
n. 2 riviä tummasta suklaalevystä
nokare voita
loraus kermaa

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Vatkaa sokeri ja jugurtti. Lisää taikinan muut aineet sokeri-jugurttiseokseen ja sekoita hyvin. Voitele ja korppujauhota kaksi pyöreää kakkuvuokaa ja jaa taikina vuokiin. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla n. 20 minuuttia, kunnes kakkupohjat ovat kypsiä. Anna kakkupohjien jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista.

Vatkaa kerma, mascarpone, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kostuta kakkupohjat mehulla. Levitä kirsikkahillo toisen kakkupohjan päälle. Levitä hillon päälle n. 1/3 kerma-mascarponevaahdosta. Nosta toinen kakkupohja ensimmäisen päälle. Levitä loput kerma-mascarponevaahdosta kakun laidoille ja päälle. Jätä pinta hieman epätasaiseksi.

Sulata suklaa ja voi puolella teholla mikroaaltouunissa. Lisää sen verran kermaa, että seoksesta tulee kunnolla löysää. Tee lusikalla sulasta suklaasta kuvioita kakun pinnalle (Jackson Pollock -tyyli toimii hyvin).

Voit tarjota kakun heti tai laittaa jääkaappiin odottamaan. Se säilyy kylmässä useamman päivän.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s