Minikokoiset savulohiquichet

Alkuvuoden juhlaputki jatkui esikoisen 5-vuotissynttäreillä. Turvauduin tarjoiluissa aika pitkälti vanhoihin ja hyviksi havaittuihin juttuihin, kuten vilhelmiinoihin ja mokkapaloihin, mutta jotakin uutta piti sentään kuitenkin keksiä. Kehittelin siis suolapalaksi minikokoisia savulohipiirakoita.

Resepti onnistuu sekä maidottomana että gluteenittomana, mutta yhtä hyvin voi käyttää tavallista voita ja vehnäjauhoa jne. Ainesosaluettelossa allergia-ainekset on laitettu sulkuihin. Täytettä voi kokeilla tehdä myös ilman kananmunaa, jolloin tarvitaan n. 1 dl soijajugurttia yhtä kananmunaa kohden – ja nimenomaan soijaa, sillä tavallinen jugurtti ei hyydy kuumentaessa.

Minikokoiset savulohiquichet
n. 39 kpl

valmistusaika n. 40 min

Pohja:
225 g voita (maidotonta margariinia)
2 dl ruishiutaleita (tattarihiutaleita)
5 dl vehnäjauhoja (puhdaskaurajauhoja + 1 rkl psylliumjauhetta)
0,5 tl suolaa
0,5 dl kylmää vettä

Täyte:
300 g kylmäsavustettua lohta tai kirjolohta
200g tuorejuustoa (soijatuorejuustoa)
2 dl kermaviiliä (soijajugurttia)
2 munaa
ruohosipulia, tillliä
ripaus suolaa, mustapippuria
sitruunamehua
raastettua piparjuurta

Sekoita jauhot (+psylliumjauhe), hiutaleet ja suola keskenään. Sekoita jauhoseos ja pehmeä rasva keskenään. Lisää kylmä vesi ja sekoita hyvin. Peitä talouspaperilla tai leivinliinalla ja laita jääkaappiin lepäämään täytteenteon ajaksi.

Sekoita tuorejuusto ja kermaviili (soijajugurtti) keskenään. Jos käytät soijatuorejuustoa, kannattaa sekoittaa sähkövatkaimella, jotta seokseen ei jää tuorejuustokökkäreitä. Silppua sekaan ruohosipulia ja tilliä (kuivattukin tilli käy) ja mausta suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja piparjuurella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Lopuksi sekoita mukaan kananmunat.

Levitä paperisia muffinssivuokia leivinpellille. Ota taikinasta lusikalla nokareita ja painele ne pyöreiksi kiekoiksi paperivuokien pohjalle. Kun kaikki taikina on käytetty, laske vuuat ja leikkaa kylmäsavulohesta yhtä monta palasta. Annostele tuorejuustoseosta vuokiin ja asettele päälle lohipalat.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja piirakkapohja kypsynyt. Miniquichet voi tarjoilla lämpiminä tai kylminä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s