Pehmeä linssi-porkkanakeitto

Sosekeitto on ihanan lämmittävää talviruokaa, ja siksi meillä syödäänkin soppaa tämän tästä kylminä ja pimeinä kuukausina. Yksi pitkäaikaisimmista suosikeistamme on pehmeä linssi-porkkanakeitto. Se on sekä hyvää ja ravitsevaa että erinomaisen edullista ruokaa – sopii mainiosti vaikkapa opiskelijan budjetille.

Keiton pohjassa maistuvat itämaiset maut – kaikkia mainittuja mausteita kannattaa hankkia etnokaupoista, joista niitä saa valtavia pussillisia samaan hintaan kuin perusmarketin pikkuruiset maustepussukat maksavat.
Pehmeä linssi-porkkanakeitto
Riittää 2 aikuiselle ja 2 lapselle 3 päiväksi
Valmistusaika n. 30 min
2 dl punaisia linssejä
n. 1 kg porkkanoita
n. 1 kg jauhoisia perunoita, esim. puikuloita
1 purjo
1 punainen paprika
2 isoa valkosipulinkynttä
curryjauhetta, korianterijauhetta ja tandoori masala -jauhetta, n. 1 tl kutakin
2 tl suolaa
2 dl ruokakermaa (tai kaurakermaa)
salviaa, timjamia
Laita linssit hetkeksi likoamaan. Kuori ja pilko porkkanat ja perunat. Huuhtele paprika, poista siemenkota ja paloittele. Poista purjon päällimmäinen kerros, leikkaa se pituussuunnassa halki melkein tyveen asti, huuhtele kunnolla ja pilko. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet.
Kuumenna soppakattilassa loraus rypsiöljyä. Lisää curry, korianteri, tandoori masala -jauhe, valkosipuli ja purjosilppu ja sekoittele hetki. Lisää porkkanat, perunat ja paprika, sekoita vielä pariin kertaan ja lisää kattilaan vettä hieman puolenvälin yli. Valuta ja huuhdo linssit ja lisää kattilaan. Lisää suola ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä n. 15 – 20 minuuttia, kunnes perunat ja porkkanat ovat aivan pehmeitä.
Ota kattila pois liedeltä. Soseuta keitto sauvasekoittimella aivan pehmeäksi. Lisää soseuttamisen lomassa kerma, salvia ja timjami. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Tarjoa esimerkiksi feta-pinaattipasteijoiden, suppilovahveropasteijoiden tai karjalanpiirakoiden kanssa.

One thought on “Pehmeä linssi-porkkanakeitto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s