Guacamole ja currydippi

Guacamole ja currydippi - Kokatessa roiskuu

Etualalla guacamole, takana currydippi.

Sitä aina välillä unohtaa, että dippikastike perunalastujen ja vihannespalojen kanssa on täydellisen toimiva tarjottava juhliin. Itse meinaan usein juhlia järjestäessäni sortua omaan näppäryyteeni ja miettiä tarjoomuksia sillä ajatuksella, että kaiken pitäisi olla kovin fiiniä ja monimutkaista valmistaa. Varsinkin lastenjuhlissa yksinkertainen on kuitenkin usein parasta – lapset zuumaavat karnevaalikeksien kimppuun ja jättävät monimutkaiset väkerrykset omaan arvoonsa.

Esikoisemme tarhakaverin synttäreillä viime syksynä oli tarjolla sipsejä guacamolen ja kermaviilidipin kera, ja käteni kävi kulholla tiuhaan tahtiin. Tämä muistui mieleeni kuopuksen synttäreitä järkkäillessä, ja niinpä parastin idean innolla. Hyvää oli, ja hyvin maistui.
Guacamolehan toki maistuu myös tacojen ja fajitaksien täytteenä, ja currydippiä voi käyttää myös esimerkiksi linssipihvien kastikkeena.
Guacamole
4 pehmeää avocadoa (kun valitset avocadoja, älä ota liian pehmeitä, mutta älä myöskään kivikovia)
2 valkosipulinkynttä
reilusti sitruunamehua
ripaus chilikastiketta
suolaa
Halkaise avocadot, poista kivet ja kaiverra sisukset lusikalla. Poista pilaantuneet ruskeat kohdat. Muussaa avocadonsisukset kulhossa haarukalla pehmeäksi tahnaksi. Jos tahnaan jää kökkäreitä, viimeistele sauvasekoittimella.
Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Lisää avocadotahnaan valkosipulit, muutama tippa chilikastiketta, reilusti sitruunamehua sekä n. puoli teelusikallista suolaa. Sekoita ja tarkista maku. Lisää mausteita maun mukaan, kunnes guacamole maistuu sopivan tuliselta, suolaiselta ja sitruunaiselta. Itse tykkään ei niin tulisesta, mutta esimerkiksi texmex-ravintoloissa guacamole on usein ihan polttavaa. Sitruunamehua kannattaa laittaa ihan kunnolla, koska se saa guacamolen säilymään kauniin värisenä – avocado nimittäin tummuu herkästi ruman ruskeaksi.
Anna maustua jääkaapissa hetken aikaa. Tarjoile dippikastikkeena tai meksikolaisen ruuan kyytipoikana.
Currydippi
 
3 dl kermaviiliä (tai soijajugurttia)
n. 1 tl curryjauhetta
n. 1 tl jauhettua korianteria
limettimehua
n. 0,5 tl suolaa
(silputtua tuoretta korianteria)
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa hetken aikaa. Tarjoile dippikastikkeena tai vaikkapa kasvispihvien kastikkeena.

2 thoughts on “Guacamole ja currydippi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s