Tomaattimarinoidut jättipavut

Olen monesti töissä väsännyt nopean lounassalaatin, jossa on tärkeänä ainesosana valkoiset jättipavut tomaattikastikkeessa. Kyse on aivan eri asiasta kuin brittiläiset baked beans – jättipavut on maustettu lähi-idän ja Kreikan tyyliin.

Päätin kokeilla, onnistuisiko mainion tomaattimarinadin laadinta omin kätösin. Vakoilin kaupassa säilyketölkin kyljestä ainesosaluetteloa, ja näillä eväillä syntyi varsin herkullinen lopputulos.

Tomaattimarinoidut jättipavut
valmistusaika n. 5 min

1 pkt säilöttyjä valkoisia jättipapuja
n. 1,5 dl paseerattua tomaattia
n. 2 tuoretta tillinoksaa silputtuna
hieman tuoretta persiljaa silputtuna
sitruunamehua
0,5 tl sokeria
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valuta ja huuhtele pavut. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Laita jääkaappiin maustumaan vähintään muutamaksi tunniksi. Tarjoa kylmänä esimerkiksi osana meze-lajitelmaa.

One thought on “Tomaattimarinoidut jättipavut

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s