Olen monesti töissä väsännyt nopean lounassalaatin, jossa on tärkeänä ainesosana valkoiset jättipavut tomaattikastikkeessa. Kyse on aivan eri asiasta kuin brittiläiset baked beans – jättipavut on maustettu lähi-idän ja Kreikan tyyliin.
Päätin kokeilla, onnistuisiko mainion tomaattimarinadin laadinta omin kätösin. Vakoilin kaupassa säilyketölkin kyljestä ainesosaluetteloa, ja näillä eväillä syntyi varsin herkullinen lopputulos.
Tomaattimarinoidut jättipavut
valmistusaika n. 5 min
1 pkt säilöttyjä valkoisia jättipapuja
n. 1,5 dl paseerattua tomaattia
n. 2 tuoretta tillinoksaa silputtuna
hieman tuoretta persiljaa silputtuna
sitruunamehua
0,5 tl sokeria
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Valuta ja huuhtele pavut. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Laita jääkaappiin maustumaan vähintään muutamaksi tunniksi. Tarjoa kylmänä esimerkiksi osana meze-lajitelmaa.
[…] ← Tomaattimarinoidut jättipavut 01/01/2013 · 14:11 ↓ Siirry kommentteihin […]
[…] pääsee, kun keittää porkkanat voimakkaasti suolatussa vedessä) Cashewjuusto Tomaattimarinoidut jättipavut Marinoidut sienet ja kikherneet Viininlehtikääryleet (kannattaa ostaa valmiina) Kasvissushit […]