Mezet

Meillä oli jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan ystäväperhe vieraana uudenvuodenaattona, ja pähkäilin, mitä tekisin ruuaksi. Haasteena oli lauma lapsia, joista suurin osa ei kauheasti rakasta syömistä, sekä kasvisruokaa painottavat aikuiset. Onneksi satuin avaamaan Hesarin, jossa ystävällisesti ehdotettiin uudenvuodenvalvojaisten ruokalistalle mezejä. Siis tuumasta toimeen!

Mezet ovat suorastaan taivaan lahja, kun ruokavieraina on esimerkiksi allergikkoja tai vegaaneja, sillä suuri osa näistä Lähi-Idän herkuista sopii kaikenlaisille syöjille. Ja koska mezejen idea on, että tarjolla on montaa sorttia, ei haittaa, vaikka jokin osa lajitelmasta ei sopisi ihan kaikille.

Meidän meze-pöydässämme oli

  • Falafeleja (pakastettuja) ja jugurttikastiketta
  • Friteerattuja mustekalarenkaita
  • Paistettua halloumijuustoa
  • Oliiveja
  • Tomaattimarinoituja jättipapuja
  • Hummusta
  • Viininlehtikääryleitä (ostimme valmiina kaupasta, mutta Hesarista löytyy resepti, jos haluat tehdä itse)
  • Tabboulehia
  • Lapsille lihapullia sekä ”nakkisiili” (appelsiini, johon on pistelty cocktailpaloja – nakkeja, kurkkua, oliiveja)

Kaikki muu onnistui erinomaisesti paitsi mustekalarenkaat. Jostakin syystä friteeraustaikina ei pysynyt kiinni renkaissa, vaan kökkööntyi rasvakattilan pohjalle. Jos joku tietää hyvän niksin, miten friteeraustaikina ja mustekalat saadaan pysymään yhdessä, vinkkejä otetaan ilolla vastaan!

One thought on “Mezet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s