Hummus

Aah, hummus! Voisin syödä sitä kilokaupalla. Monelle hummus on tuttu juhlien noutopöydistä ja lähinnä dippikastikkeena, mutta se toimii myös erinomaisesti leivänpäällisenä. Hummus on tolkuttoman helppoa valmistaa, kunhan omistaa tehosekoittimen, ja itse tehtynä miljoona kertaa parempaa kuin kaupan valmisversiot.

Tämä resepti on peräisin Anne Wilsonin Herkkuja Libanonista -kirjasesta.

Hummus
valmistusaika n. 10 min

2 pkt säilöttyjä kikherneitä
0,5 dl sitruunamehua (n. 1 sitruunan mehu)
0,5 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
suolaa maun mukaan
vettä

Valuta ja huuhtele kikherneet. Kuori valkosipulinkynnet. Laita kaikki ainekset paitsi vesi tehosekoittimen kulhoon ja jauha pehmeäksi tahnaksi. Lisää jauhamisen aikana pieniä määriä vettä, kunnes tahna on sopivan notkeaa.

Tarjoile vaikkapa osana meze-lajitelmaa.

Hummus säilyy hyvin jääkaapissa, joten voit valmistaa sen etukäteen jo vaikkapa edellisenä päivänä ennen tarjoilua.

2 thoughts on “Hummus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s