Aurajuustopunajuuret

Talvella masu alkaa huutaa tuhtia juuresruokaa, ja ainakin itselleni juureksista paras on punajuuri. Syvänpunainen väri ja lempeän makeahko maku piristävät pimeän keskellä. Tänään kokataan itsenäisyyspäivän kunniaksi yhtä kestosuosikkiani, aurajuustopunajuuria. Homejuusto ja punajuuret ovat makuparina kerta kaikkiaan luodut toisilleen. Tänään tätä syödään pariloitujen broilerifileiden kanssa, mutta aurajuustopunajuuret rokkaavat myös pannulla paistetun valkoisen kalan, kuten siian tai kuhan seuralaisena.

Aurajuustopunajuuret
4:lle

Valmistusaika reilu tunti

reilu kilo punajuuria
200 g aurajuustoa
4 dl ruokakermaa
valkopippuria, muskottipähkinää

Kuori punajuuret ja leikkaa suikaleiksi. Suikaleet saa kernaasti jättää rustiikkisen paksuiksi. Kaada suikaleet uunivuokaan. Leikkaa aurajuusto kuutioiksi ja ripottele tasaisesti punajuurten sekaan. Ripottele päälle hiukan valkopippuria ja jauhettua muskottipähkinää. (HUOM! Suolaa ei tarvita, koska homejuusto on voimakkaan suolaista.) Lopuksi kaada kerma tasaisesti muiden ainesten päälle. Paista 220 asteessa uunin alatasolla n. 45 minuuttia ja sen jälkeen keskitasolla vielä n. vartti, kunnes punajuuret ovat pehmenneet, mutta ovat vielä ”al dente”. Tarjoile kanan tai valkoisen kalan lisukkeena.

2 kommenttia artikkeliin ”Aurajuustopunajuuret

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.