Tuorejuustomousse ja kurpitsahilloke

Halloween-aterian yksi peruspiirre on, että jonkin ruokalajin on sisällettävä kurpitsaa. Itse an ainakaan tohdi heittää kurpitsalyhtyjen sisuksia tylysti roskiin. Viime vuonna tein kurpitsakeittoa, ja tällä kertaa päätin kokeilla, saisiko kurpitsasta tehtyä makean lisäkkeen jälkiruokaan.

Kurpitsa ei sinänsä maistu paljon millekään, joten se taipuu siksi monenlaiseen ruuanlaittoon. Tuhdisti inkiväärillä ja sitruunalla maustettuna se toimi oikein kivasti pehmeän tuorejuustomoussen kaverina.

Mutta miksikään päivittäisen ruuanlaiton peruspilariksi talvikurpitsa ei meillä pääse. Sen kaivertaminen on nimittäin ihan juupelin raskasta hommaa.

Tuorejuustomoussesta saa maidottoman ja vegaaneille sopivan version, kun käyttää kerman sijasta kauravispiä ja tuorejuuston sijasta soijatuorejuustoa.

Tuorejuustomousse
6:lle

Valmistusaika n. 15 min, hyydytettävä kylmässä useamman tunnin ajan

2 dl kuohukermaa (tai kauravispiä)
200 g maustamatonta tuorejuustoa (tai soijatuorejuustoa)
0,5 dl sokeria
Puolikkaan sitruunan raastettu kuori
0,25 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
1 pss Vegegel-hyytelöimisainetta
1 dl vettä

Sekoita kerma, sokeri ja vaniljasokeri ja vaahdota. Lisää tuorejuusto ja vatkaa yhteen. Sekoita mukaan kardemumma ja sitruunankuoriraaste.

Sekoita Vegegel-jauhe kylmään veteen ja kuumenna koko ajan sekoittaen. Lisää kerma-tuorejuustoseokseen nopeasti sekoittaen – hyytelöimisaine hyytyy ja klimppiintyy nopeasti.

Jaa mousse annoskippoihin ja peitä kipot tuorekelmulla. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään 2 tunniksi.

Kurpitsahilloke
Valmistusaika n. 30 min

N. 1 l Halloween-kurpitsan hedelmälihaa (n. 3 pienehköä kurpitsaa)
1,5 dl vettä
2,5 dl hillosokeria
Puolikkaan sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä

Leikkaa kurpitsan päältä ”hattu”. Poista rihmat ja siemenet kurpitsan sisältä – teräksinen jäätelökauha on oiva työväline. Kaiverra jäätelökauhalla kurpitsan hedelmälihaa. Etene varovasti, ettei kurpitsan seinämä mene liian ohueksi ja ettei kurpitsa halkea.

Laita kurpitsasuikaleet ja vesi isoon, paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna välillä sekoitellen ja keitä kurpitsasuikaleita, kunnes ovat pehmenneet.

Soseuta kurpitsat sauvasekoittimella. Laita takaisin liedelle. Lisää sitruunamehu, hillosokeri, sitruunankuoriraaste ja inkivääriraaste. Kuumenna välillä sekoitellen ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sitruunamehua.

Laita kurpitsahilloke pakasterasioihin. Jäähdytä kylmäksi ja laita ylimääräinen hilloke pakastimeen.

Tarjoilu: Ota tuorekelmu mousseastioiden päältä pois ja nostele jokaisen mousseannoksen päälle lusikallinen kurpitsahilloketta.

Yksi kommentti artikkeliin ”Tuorejuustomousse ja kurpitsahilloke

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.