Omenahillo

Kaverini kyseli Facebookissa, mistä tietää, kuinka monta kiloa omenoita on hilloon laittamassa, kun ei ole talousvaakaa. Kerroin hänelle nyrkkisäännön, jota noudattamalla olen itse tehnyt hilloja hyvällä menestyksellä. Kaverini raportoi, että hyvin onnistui hänenkin hillonsa, joten jaanpa saman neuvon täälläkin.

Mistä tietää, montako kiloa omenoita hilloon tulee?
Hilloa tehdessä hyvä nyrkkisääntö on, että kaksi litraa marjoja tai omenanpaloja (Huom! Ei siis kokonaisia omenoita vaan paloja) painaa osapuilleen yhden kilon. Siis 2 litraa = 1 kilo.

Kun tiedät, montako litraa hillokattilasi vetää (ja jos et tiedä, voit mitata kaatamalla sinne vettä litranmitalla), voit silmämääräisesti arvioida, montako litraa marjoja tai omenoita sinulla on, ja laskea sen mukaan sitten painon.

Hillon teko ei ole eksaktia tiedettä, joten noin-arvio riittää vallan hyvin. Hillosokeriakaan ei tarvitse sen kummemmin mittailla – puoli paketillista = puoli kiloa, ja niin edespäin. Vaikka mittaisit tarkasti, on silti hyvä maistella, sillä marjojen ja omenalajikkeiden happamuudessa on eroja.

Muista myös, että hillo happanee kylmetessään. Kuumana hiukan ällömakea hillo on kylmänä juuri sopivaa.

Entä hillon resepti?
Helppoa! Osta paketti hillosokeria ja katso resepti paketin kyljestä. Hyvää tulee!

Yksi kommentti artikkeliin ”Omenahillo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.