Kantarellipasta

Odotan aina kieli pitkällä sitä hetkeä, kun sienet alkavat pompsahdella esiin metsissä – ja kaupan vihannesosastolla. Tänä vuonna kantarellikausi alkoikin superaikaisin, joten lomaltapaluuta saatiin liennytettyä kermaisella kantarellipastalla, jonka ainekset poimittiin omin kätösin Prisman hyllystä. Sujautin soosin joukkoon myös hiukan siitakkeita ja aurinkokuivattua tomaattia makua tuomaan.

Tämä pastasoosi on muunnos sieni-tomaattipastasta, jossa kantarellien sijaan käytin herkkusieniä. Kantarellit, vaikka mietoja ovatkin, maistuvat selvästi metsäiselle, joten varsin erilainen makuelämys tästä syntyi.

Soosin voi hyvin valmistaa maidottomana – käytä kerman sijaan kaurakermaa ja jätä voi pois.

Kantarellipasta
4:lle

valmistusaika n. 20 min.

250 g tuoreita kantarelleja
1 rasia siitakkeita
Pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
Oliiviöljyä paistamiseen
Suolaa ja mustapippuria
Iso nokare voita (jätä pois, jos teet maidotonta)
Kourallinen aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita
4 dl ruoka- tai kaurakermaa
Timjamia, yrttisuolaa

Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Putsaa ja pilko sienet – helpoimmin onnistuu oikein isolla veitsellä summanmutikassa hakaten. Kuumenna iso loraus paisto-oliiviöljyä paistokasarissa ja lisää sipulit, valkosipulit ja sienet. Sekoita hyvin, jotta öljy tarttuu sieniin tasaisesti.

Laita pastan keitinvesi kuumenemaan tässä vaiheessa.

Paista välillä hämmentäen, kunnes sienistä alkaa irrota nestettä. Lisää reilusti yrttisuolaa, hiukan hienoa merisuolaa, rouhittua mustapippuria sekä timjamia. Paista sieni-sipuliseosta välillä sekoittaen, kunnes sienistä irronnut neste on kuivunut kokoon. Lisää voinokare, mikäli käytät voita. Ruskista sienet.

Nostele haarukalla purkista aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita pannulle. Yritä saada mukaan mahdollisimman vähän öljyä. Sekoita. Lisää kerma. Tarkista maku ja lisää pippuria, suolaa tai timjamia, jos tarvis. Anna maustua pienellä lämmöllä, kunnes pasta on valmista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.