Raparperijuustokakku

Vielä yksi raparperiaiheinen postaus – tämän jälkeen lupaan vaihtaa aihetta. Päätin hyödyntää raparperisadon loput keittämällä niistä hilloa. Ja sitten piti luonnollisesti käyttää hilloa johonkin. Mikäpäs sen parempi kumppani hapanimelälle hillolle kuin juustokakku.

Tällä kertaa tein juustokakusta version, joka paistetaan uunissa. Tykkään myös sellaisesta, joka hyydytetään kylmässä, mutta kaapista ei löytynyt minkäänlaisia keksejä pohjaa varten, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jäi muropohjan paistaminen. Lisäsin pohjaan makua käyttämällä mantelijauhoa – mukava makuyhdistelmä raparperin kanssa.

Raparperijuustokakku
Pohja
150 g pehmeää voita
0,75 dl sokeria
1,5 dl mantelijauhoa
2,5 dl vehnäjauhoa

Juustotäyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaviiliä
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa

Päälle
2 dl raparperihilloa (katso ohje täältä)

Sekoita voi ja sokeri. Lisää manteli- ja vehnäjauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Peitä taikina liinalla ja laita jääkaappiin. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kiinnitä irtopohjavuuan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Painele taikina tasaisesti vuuan pohjalle ja reunoille.

Sekoita juustotäytteen ainekset keskenään. Jos tuorejuusto uhkaa jäädä paakkuiseksi, käytä sähkövatkainta. Kaada täyte kakkupohjan päälle. Paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

Jäähdytä kakku kylmäksi. Levitä kylmää raparperihilloa kakun päälle ja tarjoile. Kakku säilyy jääkaapissa pari päivää ja kestää myös pakastamista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s