Tänä kesänä tuli sen verran runsas raparperisato, että pakollisen piirakan sekä kokeellisten raparperi-vadelmamuffinssien jälkeenkin puskassa oli vielä runsaasti varsia. Niinpä päätin harrastaa vähän lisää kokeellista keittotaidetta ja tehdä raparperihilloa. Ajattelin, että kirpsakka hillo voisi maistua hyvältä esimerkiksi täytekakun välissä.
Ja ei kun tuumasta toimeen. Hillo oli nopeasti keitetty, ja siitä tuli hyvää. Ei lainkaan hassumpi tapa hyödyntää ne loputkin raparperit, jotka ovat käyneet jo liian puumaisiksi piirakkaan käytettäviksi.
Raparperihillo
Raparperia
Vettä
Hillosokeria
Kuori ja paloittele raparperit ja laita isoon kattilaan. Lisää vettä n. 1 dl raparperilitraa kohden. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä välillä sekoitellen, kunnes raparperit ovat hajonneet. Lisää hillosokeria maun mukaan. Itse käytin n. 1,5 litraan raparperia n. puoli kiloa hillosokeria. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Purkita hillo kuumana.
[…] ← Helppo raparperihillo 14/07/2012 · 19:07 ↓ Siirry […]
[…] raparperihilloa vanhan reseptini mukaan. Vaikka en edes katkonut kaikkia varsia, hilloa tuli iso kattilallinen. Se […]