Helppo raparperihillo

Tänä kesänä tuli sen verran runsas raparperisato, että pakollisen piirakan sekä kokeellisten raparperi-vadelmamuffinssien jälkeenkin puskassa oli vielä runsaasti varsia. Niinpä päätin harrastaa vähän lisää kokeellista keittotaidetta ja tehdä raparperihilloa. Ajattelin, että kirpsakka hillo voisi maistua hyvältä esimerkiksi täytekakun välissä.

Ja ei kun tuumasta toimeen. Hillo oli nopeasti keitetty, ja siitä tuli hyvää. Ei lainkaan hassumpi tapa hyödyntää ne loputkin raparperit, jotka ovat käyneet jo liian puumaisiksi piirakkaan käytettäviksi.

Raparperihillo
Raparperia
Vettä
Hillosokeria

Kuori ja paloittele raparperit ja laita isoon kattilaan. Lisää vettä n. 1 dl raparperilitraa kohden. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä välillä sekoitellen, kunnes raparperit ovat hajonneet. Lisää hillosokeria maun mukaan. Itse käytin n. 1,5 litraan raparperia n. puoli kiloa hillosokeria. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Purkita hillo kuumana.

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Helppo raparperihillo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.