Vohvelit

Kaivoimme viikonlopun kunniaksi pitkästä aikaa vohveliraudan esiin. Rauta on nähnyt aikas lailla actionia, sillä tykkäämme kovasti vohveleista, ja käytämme sitä myös voileipägrillinä. Meille ei siis käynyt, kuten monille 90-luvulla, kun kaikenkarvaiset keittiökoneet ostettiin kaappiin pölyä keräämään.

Nyt seuraa varoitus: vohvelit eivät ole terveysruokaa. Niiden pitää olla rapeita, ja rapeus syntyy runsaasta voin käytöstä. Jos pelkää rasvaa, kannattaa tehdä lettuja.

Täytteeksi sopii monenlainen suolainen ja makea. Olemme kokeilleet muun muassa sienisalaattia, ja hyvää oli. Jos tekee suolaisia vohveleita, voi taikinan joukkoon raudalle ripotella hiukan juustoraastetta. Omat suosikkini kuitenkin ovat vaahterasiirappi ja vadelmahillo – ei kuitenkaan samaan aikaan – vaniljajäätelöllä höystettynä.

Vohvelit
100g voita sulatettuna
5 dl maitoa
2 munaa
0,5 tl suolaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita tämän jälkeen kaikki ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi. Jätä taikina turpoamaan vähäksi aikaa.

Kuumenna vohvelirauta ja paista taikinasta vohveleita. Ole tarkkana taikinan määrän kanssa, koska jos laitat liikaa, taikina tursuilee reunojen yli. Vohvelit kannattaa syödä heti, sillä ne nahistuvat nopeasti. Paistamisesta saa mukavan ohjelmanumeron ruokapöytään – ja perheenjäsenet malttavat kerrankin istua paikoillaan vähän pidempään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.