Kreikkalaiset soijapyörykät

Vuosi pärähti käyntiin varsin ajankohtaisella ruokalajilla. Nyt jos koskaan on syytä kantaa eurooppalainen vastuunsa ja avustaa eteläisiä kriisikansantalouksia herkuttelemalla kreikkalaisella fetalla, italialaisilla viineillä ja niin edespäin. Jokainen oliivi auttaa!

Näitä soijapyöryköitä olen kehitellyt vähitellen – ensimmäisestä versiosta tuli liian kuivakkaa, mutta nyt rakenne osui paremmin kohdalleen. Lopputulos oli sekä maukas että mehukas.

Reseptistä saa varsin helposti gluteenittoman – vaihda vain tavalliset korppujauhot gluteenittomiin.

Kreikkalaiset soijapyörykät
Riittää 2 aikuiselle ja 2 lapselle n. 3 päiväksi

Valmistusaika n. tunti

4 dl tummaa soijarouhetta
6 dl kiehuvaa vettä
1 kasvis- tai yrttiliemikuutio
2 dl kermaviiliä
200 g paseerattua tomaattia
2 valkosipulinkynttä
1 kevätsipuli tai vastaava määrä ruohosipulia silputtuna
3 munaa
2 dl korppujauhoa
4 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina
n. 150 g fetaa (HUOM! Käytä aitoa kreikkalaista)
suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta, basilikaa, timjamia

Sekoita liemikuutio kiehuvaan veteen. Lisää soijarouhe ja anna liota muutama minuutti.

Sekoita kermaviili, paseerattu tomaatti, kuoritut ja pilkotut valkosipulinkynnet, sipulisilppu ja aurinkokuivatut tomaatit isossa kulhossa. Murustele feta sekaan. Lisää mausteet ja tarkista maku. Lisää munat, valutettu soijarouhe ja korppujauho.

Kuumenna paistinpannulla loraus rypsiöljyä. Nostele taikinasta lusikalla kökkäreitä pannulle ja paista molemmin puolin kypsiksi. HUOM! Liesilevy ei saa olla liian kuumalla, suurin piirtein asteikon puoliväli on sopiva. Paistamista nopeuttaa, jos paistat pyörykät kannen alla ja käytät kahta paistinpannua.

Tarjoa vaikkapa perunamuusin tai lohkoperunoiden kanssa. Lisukkeeksi sopii hyvin punainen kermaviilikastike: sekoita 3 dl kermaviiliä, 1 rkl tomaattipyrettä sekä suolaa, mustapippuria, basilikaa ja minttua keskenään. Laita jääkaappiin maustumaan ruuanlaiton ajaksi.

4 kommenttia artikkeliin ”Kreikkalaiset soijapyörykät

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.