Feta-pinaattipiirakka

Nuorimmaisellamme on tänään 2-vuotisjuhlat, ja valmistin kahvipöytään kakkujen ja muiden makeiden juttujen kaveriksi feta-pinaattipiirakan. Ensinnäkin siksi, että kuopus rakastaa fetaa, ja toisekseen siksi, että suolainen piirakka sopii moneen lähtöön.

Feta-pinaattipiirakka käy hyvin pikkusuolaiseksi vaikkapa uudenvuodenjuhliin tai uudenvuodenpäivän krapulabrunssille, mutta saa sitä myös hyvän aterian perheelle.

Tämä versio on gluteeniton, mutta piirakkapohjassa voi hyvin käyttää myös tavallisia vehnäjauhoja. Täytteen kananmunat voi korvata soijajauholla tai soijajugurtilla.

Feta-pinaattipiirakka
valmistusaika n. 40 min

Pohja:
150 g voita
1 dl teff-jauhoa
n. 3,5 dl kaurajauhoa
1/4 tl suolaa
0,5 dl kylmää vettä

Täyte:
3 pussia pakastepinaattia
2 valkosipulinkynttä
2 munaa
150 g fetaa
basilikaa, muskottipähkinää, valkopippuria

Sekoita suola jauhoihin. Puristele jauhot ja pehmeä voi yhteen. Jos käytät vehnäjauhoja, seoksesta pitäisi tulla hieman murumainen. Lisää vesi. Laita taikina liinan alle jääkaappiin odottamaan ja laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Sulata pinaatit ja valuta liika neste pois. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet ja sekoita pinaatin kanssa. Mausta basilikalla, mu skottipähkinällä ja valkopippurilla. Lopuksi lisää munat.
Painele taikina korppujauhotettuun (huom! gluteeni) piirakkavuokaan ja pistele taikinaan reikiä haarukalla. Paista uunin alaosassa n. 7 min.
Levitä täyte piirakkapohjalle ja murustele päälle feta. Paista vielä n. 15 min, kunnes täyte on hyytynyt.

One thought on “Feta-pinaattipiirakka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s