Pastaa kanalla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla

Olemme aika hyvin onnistuneet tavoitteessamme vähentää broilerin käyttöä. Ennen sitä tuli syötyä lähes joka viikko, nyt on tainnut mennä pari kuukautta, ettei ole syöty lainkaan. Vaihtelun vuoksi kuitenkin pitkästä aikaa otettiin kana ruokapöytään. Tein nopean pastakastikkeen, joka sai mukavasti makua aurinkokuivatuista tomaateista. Mukavan tuhtia ja lämmittävää sapuskaa koleaan sadepäivään.

Pastaa kanalla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla
riittää 2 aikuiselle ja 2 lapselle 2 päiväksi

valmistusaika n. 20  min

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
500 g maustamattomia broilerisuikaleita
suolaa, mustapippuria, timjamia, basilikaa
3 dl kaurakermaa
aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina

Kastike valmistuu pastan kiehuessa.

Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna paistokasarissa loraus paisto-oliiviöljyä ja lisää sipulit ja valkosipulit. Sekoittele pari kertaa ja lisää kanasuikaleet. Säädä liesilevy keskilämmölle. Kääntele kanasuikaleita pannulla, kunnes ovat saaneet hieman väriä joka puolelle. Mausta suolalla, pippurilla, timjamilla ja basilikalla. Paista kannen alla välillä sekoitellen, kunnes kanat ovat kypsiä. Tarkista kanojen maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Lisää aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita maun mukaan. Sekoittele niin, että tomaateista tarttuu väriä kanapaloihin. Lisää kaurakerma. Sekoita hyvin ja kuumenna kuplivaksi. Tarkista maku ja tarjoile esim. ruispastakiekuroiden kanssa.

Yksi kommentti artikkeliin ”Pastaa kanalla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.