Olemme aika hyvin onnistuneet tavoitteessamme vähentää broilerin käyttöä. Ennen sitä tuli syötyä lähes joka viikko, nyt on tainnut mennä pari kuukautta, ettei ole syöty lainkaan. Vaihtelun vuoksi kuitenkin pitkästä aikaa otettiin kana ruokapöytään. Tein nopean pastakastikkeen, joka sai mukavasti makua aurinkokuivatuista tomaateista. Mukavan tuhtia ja lämmittävää sapuskaa koleaan sadepäivään.
Pastaa kanalla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla
riittää 2 aikuiselle ja 2 lapselle 2 päiväksi
valmistusaika n. 20 min
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
500 g maustamattomia broilerisuikaleita
suolaa, mustapippuria, timjamia, basilikaa
3 dl kaurakermaa
aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
Kastike valmistuu pastan kiehuessa.
Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna paistokasarissa loraus paisto-oliiviöljyä ja lisää sipulit ja valkosipulit. Sekoittele pari kertaa ja lisää kanasuikaleet. Säädä liesilevy keskilämmölle. Kääntele kanasuikaleita pannulla, kunnes ovat saaneet hieman väriä joka puolelle. Mausta suolalla, pippurilla, timjamilla ja basilikalla. Paista kannen alla välillä sekoitellen, kunnes kanat ovat kypsiä. Tarkista kanojen maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
Lisää aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita maun mukaan. Sekoittele niin, että tomaateista tarttuu väriä kanapaloihin. Lisää kaurakerma. Sekoita hyvin ja kuumenna kuplivaksi. Tarkista maku ja tarjoile esim. ruispastakiekuroiden kanssa.
[…] laitoin pitkästä aikaa sieni-tomaattipastaa. Se on läheistä sukua kana-tomaattipastalle. Ainekset ovat lähes samat, mutta kun kanan sijaan laittaa sieniä, on maku aivan erilainen. […]