Kermainen sienikastike

Perinteisen paistiliemikastikkeen sijaan voi joulupöydässä tarjota sienikastiketta, joka sopii myös kasvissyöjille. Tämä supernopea soosi onnistuu keneltä vain. Kastikkeeseen saa lisää ryhtiä pienellä määrällä valkosipulia, mutta sen voi hyvin jättää poiskin, jos seurueessa on valkosipulia vältteleviä.

Kermainen sienikastike

2 dl kaurakermaa (tai ruokakermaa tai kuohukermaa)
pari kourallista kuivattuja suppilovahveroita tai mustia torvisieniä
1 valkosipulinkynsi
suolaa, mustapippuria, rakuunaa, timjamia

Kuori ja pilko valkosipulinkynsi. Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa loraus paisto-oliiviöljyä ja lisää valkosipuli. Kuullota. Murustele sienet kattilaan. Sekoita ja lisää kerma. Mausta suolalla, pippurilla, rakuunalla ja timjamilla. Jätä hautumaan miedolle lämmölle, kunnes sienet ovat pehmenneet.

3 thoughts on “Kermainen sienikastike

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s