Parsakaali-kikhernekeitto

Tänä syksynä meillä on syöty todella paljon soppaa. Tällä kertaa variaationa teemasta oli parsakaali-kikhernekeitto. Lopputulos oli lempeän pehmeä ja mukavan ruokaisa. Molemmat lapset söivät lautasensa tyhjäksi, joten tätä tehdään toisenkin kerran!

Parsakaali-kikhernekeitto
riittää 2 aikuiselle ja 2 lapselle 3 päiväksi

valmistusaika n. 40 minuuttia

1 parsakaali (n. 400 g)
1 iso purjo
2 isoa valkosipulinkynttä
1 tl curryjauhetta
1 tl jauhettua korianteria
6 isohkoa jauhoista perunaa
2 prk säilöttyjä kikherneitä
vettä
2 tl suolaa
mustapippuria
kynteliä
2 dl kaurakermaa

Kuori ja pilko valkosipulinkynnet. Kuori purjosta päällimmäinen kerros. Viillä purjo veitsellä halki puoliväliin ja pese hiekka ja kura pois kerrosten välistä. Paloittele purjo. Kuumenna 3 litran soppakattilan pohjalla loraus rypsiöljyä. Lisää curry, korianteri, valkosipuli ja purjo. Sekoittele hetki. Huuhtele ja paloittele parsakaali ja lisää kattilaan. Lisää vettä hieman yli kattilan puolivälin. Lisää suola. Laita liedelle kuumenemaan.

Kuori ja paloittele perunat, valuta ja huuhtele kikherneet ja lisää molemmat kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 15 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kaurakerma ja mausta kyntelillä ja mustapippurilla. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa vaikkapa munariisipasteijoiden tai karjalanpiirakoiden kera.

 

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Parsakaali-kikhernekeitto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.