Mintulla terästetty tuorejuustohyytelö

Äitini bravuurijälkiruoka on hovijuustohyytelö. Tämä ihanan kermainen herkku sopii hyvin niin kahvipöytään kuin vaikkapa tuhdin jouluaterian päätteeksi.

Hyytelön voi tehdä maidottomana tai maidollisena versiona. Kummatkin maistuvat yhtä hyvältä. Ao. reseptissä maidolliset ainekset on merkitty sulkuihin.

Halloween-aterialle tein version, jonka värjäsin karamellivärillä myrkyllisen vihreäksi ja maustoin mintulla. Kun tarjoilulautaselle asetteli vielä muutaman muovihämähäkin, vaikutelma oli varsin teemaan sopiva. Karusta ulkonäöstä huolimatta ”myrkkyjälkkäri” maistui niin lapsille kuin aikuisillekin.

HUOM! Hyytelö pitää valmistaa viimeistään tarjoilupäivän aamuna, sillä hyydyttämiseen menee vähintään muutama tunti. Sen voi myös tehdä pakastimeen jo monta päivää aiemmin.

”Myrkkyjälkkäri” eli mintulla terästetty tuorejuustohyytelö
riittää 12:lle

valmistusaika 15 min, jäädytys n. 4 tuntia

200g maustamatonta soijatuorejuustoa (tai tavallista tuorejuustoa)
2 dl kauravispiä (tai tavallista vispikermaa)
1 dl soijajugurttia (tai maitorahkaa)
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
1 ruukku tuoretta minttua
(vihreää karamelliväriä)
4 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kauravispi vaahdoksi. Lisää soijatuorejuusto ja soijajugurtti ja vatkaa, kunnes seos on tasaista ja pehmeää. Lisää seokseen pieneksi silputtu minttu, sitruunankuoriraaste, sokeri ja vaniljasokeri ja sekoita. (Lisää karamelliväri, jos käytät.)

Puristele liivatelehdistä vesi ja sulata liivatteet pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada liivate  nauhana hyytelöseokseen ja sekoita samalla voimakkaasti.

Kaada seos kuivakakkuvuokaan. Peitä vuoka kelmulla ja laita pakastimeen hyytymään vähintään 4 tunniksi.

Ota hyytelö pakastimesta ennen aterian alkua. Kasta vuoka kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjoilulautaselle (joskus tämän joutuu tekemään monta kertaa, ennen kuin hyytelö suostuu kumoutumaan). Jätä hyytelö vuuan alle odottamaan jälkiruuan vuoroa.

Hyytelö maistuu hyvältä sellaisenaan, mutta erityisen hyvää se on happaman marjahillon kanssa. Esimerkiksi mustaherukka sopii todella hyvin. Mustaherukkahillon voit valmistaa itse mustaherukoista ja hillosokerista hillosokeripaketin ohjetta noudattamalla.

2 thoughts on “Mintulla terästetty tuorejuustohyytelö

  1. […] Tuorejuustohyytelö on mukavan keveä päätös aterialle. Hyvää sekä maidollisena että maidottomana versiona. Kyytipoikana kannattaa tarjota mustaherukkahilloa tai muuta kirpeää marjahilloa Arvioi tämä: Jaa:TulostaFacebookTwitterStumbleUponSähköpostitseTykkää tästä:TykkääOle ensimmäinen, joka tykkää tästä . […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s