Kurpitsakeitto

Yksi hauskimmista jutuista Halloweenina ovat kurpitsalyhdyt. Siinä on yksi perinne, jonka ihan mielellään apinoi amerikkalaisilta. Lyhdyissä on sekin hyvä puoli, että niistä saa paitsi kivat koristeet pimeään iltaan, myös ainekset maukkaaseen keittoon.

Tähän keittoon makeutta toivat myös bataatit, ja ruokaisuutta tuli punaisista linsseistä.

Kurpitsakeitto Halloween-kurpitsoista
12:lle

valmistusaika n. tunti

2 Halloween-kurpitsaa
1 sipuli
1 tl curryjauhetta
1 tl garam masala -jauhetta
2 bataattia
5 isohkoa jauhoista perunaa
4 dl punaisia linssejä
suolaa
2 dl kaurakermaa
mustapippuria, minttua, timjamia
kurpitsansiemeniä

Laita linssit likoamaan.

Leikkaa kurpitsoista ”hattu” irti veitsellä. Kauho siemenet ja rihmastot käsin pois. Koverra hedelmälihaa jäätelökauhalla niin, että kurpitsojen seinämät jäävän n. 1 cm paksuisiksi. Hedelmälihaa pitäisi tulla n. 2 litran keko.

Kuori ja pilko sipuli. Kuori ja paloittele bataatit. Kuumenna 4 litran soppakattilassa loraus rypsiöljyä ja lisää curry, masala ja sipulit. Kuullota. Lisää bataatit ja kurpitsat. Sekoita. Lisää kattilaan vettä niin, että ainekset peittyvät. Lisää n. 2 tl suolaa ja laita levylle kuumenemaan.

Huuhtele linssit ja lisää kattilaan. Kuori ja pilko perunat ja lisää mukaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 15 minuuttia, kunnes bataatit ja perunat ovat pehmenneet.

Ota keitto pois liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää kerma ja mausta mintulla (n. 1 tl), timjamilla (n. 0,5 tl) ja mustapippurilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Ripottele lautasella keiton pinnalle kurpitsansiemeniä (siis ei niitä, jotka kaivoit esiin kurpitsan sisältä, vaan erikseen ostettuja).

Keiton kanssa maistuvat esimerkiksi tuoreet sämpylät tai pasteijat.

3 kommenttia artikkeliin ”Kurpitsakeitto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.