Satuin taannoin ravitsemusluennolle. Yleensä kierrän sellaiset kaukaa, mutta tämä oli osana erästä yritystilaisuutta. Luento oli yllättävän viihdyttävä, ja vaikka en edelleenkään aio alkaa nauttia säännöllisesti pakurikääpäteetä, sain kuitenkin inspiraation alkaa valmistaa smoothieita iltapalaksi.
Huffington Postin ruokablogista puolestaan sain idean käyttää avokadoa smoothiessa. Ja voilà: tässäpä siis suomalais-amerikkalainen pehmeän kermainen terveys-avokado-supermarjasmoothie. Tieteellistä näyttöä ei ole, mutta pakkohan tästä on saada supervoimia, ikuinen nuoruus tai jotain. Ainakin maistuu hyvälle.
Banaani-avokado-mustikkasmoothie
2:lle
1 banaani (mieluiten ruskettunut)
1 avokado
kourallinen jäisiä mustikoita
2 dl soijajugurttia
1 rkl hunajaa
Kuori banaani. Halkaise avokado, poista kivi ja koverra sisus ulos lusikalla. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja pehmeäksi soseeksi. Jaa kahteen korkeaan lasiin ja nauti heti.
Pari huomiota avokadoista: avokadon tulee olla kunnolla pehmeää. Kaupassa myydään useimmiten kivikovia avokadoja – ne kannattaa sulkea pariksi päiväksi muovipussiin omenan kanssa ja jättää huoneenlämpöön. Omenan erittämät entsyymit kypsyttävät avokadon. Käytä smoothieen vain vihreää avokadon sisusta – jätä ruskettuneet kohdat pois. Kannattaa ostaa varalta useampi avokado, koska joku niistä ehtii aina ruskettua vähintään puoliksi.
Käytä nimenomaan jäisiä mustikoita – tällä tavoin smoothiesta tulee ihanan kylmää ja pirtelömäistä. Älä kuitenkaan käytä kaupasta ostettuja ulkomaisia pakastemarjoja jäisinä – ne pitää aina kuumentaa ennen käyttöä.
[…] (alkuperäisestä ohjeesta ja inspiraatiosta kiitos Kokatessa roiskuu -blogin […]
[…] (alkuperäisestä ohjeesta ja inspiraatiosta kiitos Kokatessa roiskuu -blogin […]
[…] päivinä kehittelemääni viritystä – varsin maukkaita molemmat. Kannattaa kokeilla myös banaani-avokado-mustikkasmoothieta, joka ihan sulaa […]