Tässäpä jälleen tosi nopea ja helppo herkku (ja yksi hyvä tapa saada niitä omenoita kulutettua). Täytteessä voi käyttää joko tavallista tai soijajugurttia, ja pohjan ruishiutaleet voi korvata vaikkapa tattarilla, joten tästä saa myös kätevän tarjottavan juhliin, joihin tulee allergikkovieraita.
Jugurtti-omenapiirakka
valmistusaika n. 45 min
Pohja:
150 g (maidotonta) margariinia
0,75 dl sokeria
3 dl kaurajauhoja
2 dl ruishiutaleita
Täyte:
4 dl (soija)jugurttia (jos käytät tavallista jugurttia, käytä paksua turkkilaistyyppistä)
0,5 dl sokeria
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
Päälle:
n. 4 puutarhaomenaa
sokeria
kanelia
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää jauhot ja hiutaleet ja puristele taikina tasaiseksi. Laita jääkaappiin vetäytymään, kunnes uuni on lämmin. Rasvaa ja korppujauhota (huom, gluteeni!) pyöreä piirakkavuoka. Painele taikina tasaisesti vuuan pohjalle ja reunoille, ja viimeistele reunat haarukalla. Painele pohjaan haarukalla reikiä. Paista 200 asteessa n. 8 min.
Sekoita täyteainekset keskenään. Kuori omenat, poista siemenkodat ja viipaloi. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle. Asettele omenanviipaleet kauniisti täytteen päälle, ja sirota päälle sokeria ja kanelia. Paista 200 asteessa vielä 15 – 20 min, kunnes täyte on hyytynyt.
[…] Jugurtti-omenapiirakka […]