Jugurtti-omenapiirakka

Tässäpä jälleen tosi nopea ja helppo herkku (ja yksi hyvä tapa saada niitä omenoita kulutettua). Täytteessä voi käyttää joko tavallista tai soijajugurttia, ja pohjan ruishiutaleet voi korvata vaikkapa tattarilla, joten tästä saa myös kätevän tarjottavan juhliin, joihin tulee allergikkovieraita.

Jugurtti-omenapiirakka
valmistusaika n. 45 min

Pohja:
150 g (maidotonta) margariinia
0,75 dl sokeria
3 dl kaurajauhoja
2 dl ruishiutaleita

Täyte:
4 dl (soija)jugurttia (jos käytät tavallista jugurttia, käytä paksua turkkilaistyyppistä)
0,5 dl sokeria
2 munaa
1 tl vaniljasokeria

Päälle:
n. 4 puutarhaomenaa
sokeria
kanelia

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää jauhot ja hiutaleet ja puristele taikina tasaiseksi. Laita jääkaappiin vetäytymään, kunnes uuni on lämmin. Rasvaa ja korppujauhota (huom, gluteeni!) pyöreä piirakkavuoka. Painele taikina tasaisesti vuuan pohjalle ja reunoille, ja viimeistele reunat haarukalla. Painele pohjaan haarukalla reikiä. Paista 200 asteessa n. 8 min.

Sekoita täyteainekset keskenään. Kuori omenat, poista siemenkodat ja viipaloi. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle. Asettele omenanviipaleet kauniisti täytteen päälle, ja sirota päälle sokeria ja kanelia. Paista 200 asteessa vielä 15 – 20 min, kunnes täyte on hyytynyt.

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”Jugurtti-omenapiirakka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.