Tabbouleh ja punainen jugurttikastike

Ei meillä aina syödä alusta loppuun itse tehtyä ruokaa. Tykkäämme paljon esimerkiksi falafeleista, joita saa kaupan pakastealtaasta. Makuero itse tehtyyn on olematon, ja vaiva niin paljon pienempi, että päädymme yleensä pakasteversioon.

Tosi nopea arkiateria syntyy falafeleista, tabbouleh-salaatista ja punaisesta jugurttikastikkeesta. Tämä tabbouleh-resepti on alun perin peräisin Könemannin kustantamasta Herkkuja Libanonista -vihkosesta.

Tabbouleh
4:lle

valmistusaika alle 10 min

2 dl couscousryynejä
2 tomaattia
nippu persiljaa
nippu tuoretta minttua
nippu ruohosipulia tai kevätsipulin varsia
oliiviöljyä
sitruunamehua
suolaa

Keitä couscous paketin ohjeen mukaan. Pese ja pilko tomaatit pieneksi silpuksi. Silppua yrtit ja sipulit. Sekoita couscous, tomaatit, yrtit ja sipulit kulhossa. Lisää makusi mukaan oliiviöljyä, sitruunamehua ja suolaa. Sekoita kunnolla.

Tabbouleh on parhammillaan, kun se on vetäytynyt jääkaapissa hetken aikaa, mutta voi sen syödä saman tienkin.

Punainen jugurttikastike

2 dl maustamatonta jugurttia tai soijajugurttia (käytä mieluiten paksua, kreikkalaistyyppistä jugurttia)
2 rkl tomaattipyrettä
minttua, basilikaa, suolaa, mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarjoile dippikastikkeena falafeleille.

Yksi kommentti artikkeliin ”Tabbouleh ja punainen jugurttikastike

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.