Soija-kookospata

Olemme taas ottaneet tavoitteeksi vähentää broilerin käyttöä. Onneksi kanasuikaleille on olemassa täydellinen vegevastine, soijasuikaleet. Säilyy pitkään, maksaa vähän, maistuu hyvälle, ei lisäaineita ja ravintoarvot kohdallaan. Mitäs sitä enää muuta voisi vaatia?

Tämän itämaistyyppisen reseptin olen alun perin kehittänyt juuri kanasuikaleille, mutta soijaversiosta tuli jopa paremman makuista. Jopa nirsopetteri esikoisemmekin tykkäsi.

Soija-kookospata
riittää 2 aikuiselle ja 2 lapselle 2 päiväksi

valmistusaika n. 35 min

125 g (= puoli pakettia) soijasuikaleita
2 kana- tai kasvisliemikuutiota
1 l kiehuvaa vettä
curryjauhetta, paprikajauhetta, korianterijauhetta
osterikastiketta
vihreä paprika
kourallinen sokeriherneenpalkoja
1 prk vesikastanjoita
pieni prk kookosmaitoa
2 dl kaurakermaa
n. 1 rkl banaanichiliä tai muuta mietoa ja makeaa chilikastiketta
1 prk pieniä ananaspaloja
5 rkl ananaslientä
sitruunamehua
suolaa

Pata tarjoillaan täysjyväriisin kanssa. Valmistus kestää osapuilleen saman ajan kuin riisin keittäminen.

Sekoita liemikuutiot kiehuvaan veteen kattilassa. Lisää soijasuikaleet ja keitä muutama minuutti, kunnes suikaleet ovat pehmeitä. Valuta ylimääräinen neste pois.

Kuumenna paistokasarissa iso loraus rypsiöljyä. Lisää n. 1,5 tl curryjauhetta, 1 tl paprikajauhetta, 1 tl korianterijauhetta ja n. 2 – 3 rkl osterikastiketta. Sekoita tahnaksi ja kuumenna kuplivaksi. Lisää soijasuikaleet ja sekoita hyvin. Säädä lämpö n. puolelle teholle. Paista suikaleita hetken aikaa, sekoita välillä.

Huuhdo herneenpalot ja leikkaa kahteen osaan. Huuhdo paprika, poista kanta ja siemenkota ja pilko kuutioiksi. Valuta ja huuhtele vesikastanjat ja puolita, jos ovat isoja. Lisää kaikki pannulle ja sekoita hyvin. Anna maustua hetki kannen alla.

Ravista kookosmaito huolella ja sekoita vihannesten kanssa. Lisää kaurakerma, sekoita. Valuta ananakset ja ota liemi talteen. Lisää 5 rkl lientä ruokaan. Lisää myös chilikastike ja kunnon loraus sitruunamehua. Sekoita hyvin, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, chiliä tai sitruunaa.

Kuumenna kiehuvaksi ja katkaise virta levyltä. Anna hautua kannen alla, kunnes lisäkeriisi on valmista. Lisää ananaspalat juuri ennen tarjoilua.

2 kommenttia artikkeliin ”Soija-kookospata

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.