Papusalaatti

papusalaattiHeinäkuun lopulle tultaessa on tullut syötyä salaattia sen verran paljon, että alkaa todella kaivata vaihtelua. Erilaisten juustovariaatioiden sijaan olen tällä viikolla suosinut salaatin lisukkeina tölkkipapuja. Niitä onkin nykyään saatavilla hyvä valikoima ihan tavallisessa perusmarketissa. Tässä papusalaatti, jota isäntä mankui heti uudestaan.

Papusalaatti
2:lle

lehtisalaattia, tammenlehvä- tai romainesalaattia, puoli ruukkua kumpaakin
kourallinen rucolaa
kourallinen viinisuolaheinää
1 tlk Go Green -papusekoitusta
1 avomaankurkku
2 tomaattia
3 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina

kastike:
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamicoa
suolaa, mustapippuria, basilikaa, timjamia

krutongit:
2 viipaletta ruispaahtoleipää
oliiviöljyä paistamiseen

Huuhtele salaatinlehdet ja laita valumaan talouspaperin päälle.

Huuhtele tomaatit ja leikkaa lohkoiksi. Kuori avomaankurkku, leikkaa kahtia pystysuunnassa ja viipaloi. Huuhtele pavut. Laita tomaatit, kurkut, pavut ja aurinkokuivatut tomaatit kulhoon. Sekoita salaatinkastikkeen ainekset keskenään ja lisää kulhoon. Sekoita hyvin ja anna marinoitua krutonkien tekemisen ajan.

Leikkaa paahtoleipäviipaleista kuoret pois ja pilko leipäpalat kuutioiksi. Kuumenna reilu loraus oliiviöljyä paistinpannulla ja lisää leipäkuutiot. Pyörittele kuutioita, kunnes öljy on tarttunut niihin tasaisesti. Paista keskilämmöllä välillä sekoitellen, kunnes rapeita.

Revi salaatinlehdet, rucola ja viinisuolaheinä kahdelle lautaselle. Lusikoi päälle marinoidut salaattiainekset ja lopuksi krutongit. Syö heti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.