Sieni-ohravuoka

Kaupasta ei vieläkään löytynyt tuoreita kantarelleja. Niitä odotellessa siis käytin jälleen herkkusieniä ja siitakkeita. Iloinen yllätys sen sijaan oli, että Prisman valikoimaan on tullut lisäaineettomia liemikuutioita – vieläpä kahta eri merkkiä (Reformi ja Vogel). Hintaviahan nuo ovat tavallisiin verrattuna, mutta ihan mieluusti maksan tuplahinnan siitä ilosta, ettei tarvitse myrkyttää itseään ja jälkikasvuaan natriumglutamaatilla.

Kuutioille tuli heti käyttöä, kun kehittelin sienistä ja ohrahelmistä uuniruokaa. Erinomaisen maukasta, tosin lapset poimivat kaikki sienet lautasen reunalle. Vielä on siis hieman työtä siinä, että saa kersat tottumaan sienten syöntiin.

Sieni-ohravuoka
9:lle

valmistusaika n. 1 tunti

6 dl ohrahelmiä
1 l vettä
2 yrtti- tai kasvisliemikuutiota
1 rkl tomaattipyrettä
900 g sieniä, esim. herkkusieniä ja siitakkeita
3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
4 dl kaurakermaa
3 rkl aurinkokuivattua tomaattia kuutioina
raastettua vegaanijuustoa
suolaa, mustapippuria, rakuunaa, timjamia

Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja lisää liemikuutiot, tomaattipyree ja ohrahelmet. Keitä paketin ohjeen mukaan.

Puhdista ja pilko sienet. Kuori ja pilko sipuli. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuumenna seilu loraus rypsi- ja oliiviöljyä paistinpannulla (kannattaa käyttää joko tosi isoa pannua tai kahta normaalikokoista). Pyöräytä sipuleita ja valkosipuleita öljyssä ja lisää sienet (jos käytät herkkusieniä ja siitakkeita, lisää siitakkeet vasta myöhemmin – niitä ei tarvitse paistaa niin pitkään kuin herkkusieniä). Sekoita kunnolla, jotta öljy tarttuu sieniin tasaisesti. Paista keskilämmöllä välillä sekoitellen, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut ja sienet hieman ruskettuneet. Suolaa ja pippuroi sienet.

Kaada kypsät ohrahelmet ja sienet isoon uunivuokaan. Lisää aurinkokuivatut tomaatit. Mausta timjamilla, rakuunalla, suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin. Lisää kaurakerma ja nostele ohraseosta kauhalla sen verran, että kerma leviää tasaisesti. Ripottele päälle juustoraastetta. Kuorruta uunissa 250 asteessa n. 20 minuuttia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.