Paistettuja ahvenia ja bulgursalaattia

Aamupäivän tori- ja halliekskursio tuotti saaliiksi pinon ahvenfileitä. Ihanan suussasulavat pikkufisut ovat mitä mainioin kaveri kesän tuoreista vihanneksista tehdylle salaatille. Ruokaisuutta settiin saatiin bulgurvehnästä.

Paistettuja ahvenia ja bulgursalaattia
2:lle

350 g ahvenfileitä
1 dl bulgurvehnää
muutama tuore tillinoksa
0,5 dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
suolaa, mustapippuria
1 kevätsipuli varsineen
1 avomaankurkku
2 pienehköä naattiporkkanaa
1 prk (200 g) sitruunatäytteisiä oliiveja
puoli ruukkua viinisuolaheinää
1 ruukkusalaatti (esim. puolet jääsalaattia ja puolet tavallista)

Leikkaa ahvenfileistä keskiruodot pois. Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja jäähdytä.

Laita isoon salaattikulhoon oliiviöljy, sitruunamehu sekä maun mukaan suolaa ja mustapippuria. Lisää silputtu tilli ja kevätsipuli. Pese porkkanat, leikkaa ohuiksi kiekoiksi ja lisää kulhoon. Kuori avomaankurkku, leikkaa halki pystysuunnassa, viipaloi ja lisää kulhoon. Lisää oliivit. Sekoita ainekset ja jätä maustumaan.

Huuhtele salaatin ja viinisuolaheinän lehdet ja laita talouspaperin päälle kuivumaan.

Paista ahvenet rypsi- ja oliiviöljyssä kuumalla pannulla molemmilta puolilta. Suolaa kevyesti ja pirskottele päälle sitruunamehua.

Kun viimeinen satsi ahvenia on paistumassa, sekoita bulgur muiden salaattiainesten joukkoon. Revi salaatinlehdet ja viinisuolaheinä ja lisää kulhoon. Sekoita huolella. Tarjoile ahventen kyytipoikana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.