Lohi-katkarapupasta

Kuvittelin, että tämä pastakastike sopisi vähän aikuisempaan makuun, koska siinä maistuu aika vahvasti valkoviini. Mutta niinpä vain meidän molemmat kullannuppuset lapioivat tätä innolla, ja kolmevuotias nirsopetteri vielä sanoi, että hyvää oli. Ota näistä sitten selvää!

Lohi-katkarapupasta
4:lle

valmistusaika n. 15 min, valmistuu samalla, kun keität pastan

1 sipuli
1 tl paprikajauhetta
300 g lohi- tai kirjolohisuikaleita
180 g isoja katkarapuja (kuorittuja)
n. 1 dl valkoviiniä
(voita)
2 dl kaurakermaa tai ruokakermaa
2 tl ohrakasta
1 – 2 rkl tomaattipyrettä
suolaa, mustapippuria, tilliä

Kuori ja pilko sipuli. Kuumenna paistokasarissa loraus rypsiöljyä ja lisää paprikajauhe ja sipulit. Sekoita ja kuullota. Lisää lohisuikaleet ja ruskista kevyesti.

Lisää katkaravut ja valkoviini (ja voinokare). Kuumenna, kunnes liemi alkaa kiehua. Sekoita ohrakas kerman sekaan ja lisää pannulle. Mausta tomaattipyreellä, suolalla, pippurilla ja tillillä. Kuumenna kiehuvaksi ja käännä sen jälkeen levyltä virta pois. Anna hautua kannen alla, kunnes pasta on kypsää.

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”Lohi-katkarapupasta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.