Kanamakaronilaatikko

Helteellä ei ehkä ensimmäiseksi tee mieli vetäytyä sisätiloihin kuuman uunin viereen touhuamaan. Mutta toisaalta – kun yhtenä päivänä jaksaa pakertaa kokoon ison ruokaerän, ei seuraavina päivinä tarvitse muuta kuin käyttää eilispäivän tuotokset mikrossa. Tätä periaatetta noudattaen laitoin helleviikonlopun kunniaksi makaronilaatikkoa, tällä kertaa broilerjauhelihasta.

Käytin gluteenittomia makaroneja sekä kaurakermaa ja -maitoa. Yhtä hyvin voi käyttää ihan tavallisia makaroneja ja korvata kauratuotteet tavallisilla maitotuotteilla. Gurmeeversio syntyy, kun laittaa munamaidon sijaan triplajuustokastiketta.

Kanamakaronilaatikko
n. 11 aikuisten annosta

valmistusaika n. tunti

n. 800 g (gluteenittomia) makaroneja
800 g broilerjauhelihaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
n. 3 rkl tomaattipyrettä
nippu ruohosipulia
paprikajauhetta
suolaa, mustapippuria
paprikatäytteisiä vihreitä oliiveja

muna-kermaseos:
6 dl kaurakermaa
2 dl kauramaitoa
6 munaa
suolaa, mustapippuria

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuori ja pilko sipuli. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Huuhtele ja silppua ruohosipulit. Kaada paistokasariin reilu loraus rypsiöljyä ja lisää tomaattipyree, paprikajauhe, valkosipuli ja sipulit. Sekoita tahnaksi ja kuumenna. Lisää broilerjauheliha. Sekoita huolella, kunnes jauheliha on kauttaaltaan maustetahnan peitossa. Paista jauheliha kypsäksi kannen alla aina välillä sekoitellen. Mausta suolalla ja pippurilla. HUOM! Suolaa kannattaa laittaa reilusti, koska makaronilaatikko saa makunsa pääasiassa jauhelihaseoksesta.

Valuta ja puolita oliivit.

Kun makaronit ovat kypsiä, valuta keitinvesi pois. Lisää makaronien joukkoon oliivit ja jauhelihaseos. Sekoita huolella ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Kaada seos isoon uunivuokaan.

Sekoita kaurakerma, kauramaito ja kananmunat tasaiseksi seokseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kerma-munaseos makaroniseoksen joukkoon ja varmista, että se levittyy tasaisesti. Jos maitotuotteet eivät ole ongelma, ripottele lopuksi päälle hieman juustoraastetta.

Paista makaronilaatikkoa uunin keskitasolla 250 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes kerma-munaseos on hyytynyt (ja juusto ruskistunut).

Advertisement

3 kommenttia artikkeliin ”Kanamakaronilaatikko

  1. Muka kanamakaronilaatikko, kuitenkin valmistuksessa on käytetty broileria.
    Kana olisi maukkaampi ja aivan eri tavoin käytettävä.
    Eikä sana broileri muutu yhdyssanassa miksikään kummalliseksi broiler versioksi…

    • Totta, broileriahan siinä on käytetty. Tällaisiin karkeisiin termivirheisiin me amatöörikokit toisinaan syyllistymme.

      Toki voit itse käyttää broitsun sijasta kanaa, jos resepti muutoin miellyttää. Itse en ole kanaa onnistunut tavallisista ruokamarketeista löytämään. Mutta kerro ihmeessä, jos tiedät hyvän hankintapaikan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.